Втори шанс за смелата Кара - Осинови ме -

бездомно куче Снимка: FOUR PAWS
  • Име: Кара (Kara)
  • Пол:  женски
  • Предполагаема възраст: 5 г.
  • Характер: Страхува се от непознати. Въпреки това е свикнала да носи нашийник и той дори ѝ действа успокояващо, ако е закачен за каишката на опитен водач. Нуждае се от време, за да свикне с нов човек. Разбира се с други кучета. Няма данни за непоносимост към котки.
  • Размер: М / средноголямо куче

Историята на Кара (Kara)

Кара е спасена по сигнал на граждани в района на кв. „Свобода“, заедно с още две кучета, като и трите са намерени с много сериозен кожен проблем Освен липсата на козина, по тялото на Кара има и множество рани.

бездомно кучеСнимка: FOUR PAWS

В клиниката на Четири лапи в Банкя са й направени кръвни и кожни изследвания. Ваксинирана, обезпаразитена вътрешно и външно, Кара преминава през няколкомесечно медикаментозно лечение, прием на антибиотици и редовно къпане с лечебен шампоан (на всеки четири дни). Днес смелото момиче е напълно пораснало, с чисто нова козина, а страхът и недоверието и в хората са понамаляли с времето. 

бездомно кучеСнимка: FOUR PAWS

Сега Кара си търси постоянен дом и добър стопанин, който да ѝ покаже, че човечеството си има и своята положителна страна. Сигурни сме, че ще възнагради бъдещия си осиновител с много любов и вярност. Ако искате да осиновите Кара, моля попълнете анкетата на Четири лапи.