3 неочаквани ползи от отглеждането на куче

куче човек Снимка: iStock

А ко имате домашен любимец или някога сте споделяли живота си с куче, то в ума ви автоматично изникват някои от ползите, свързани с отглеждането на четириного. Повече движение, компания и вярна дружба – това са само част от тях. Наред с основните предимства обаче, има и няколко неочаквани страни на живота с космат другар, за които може би не сте се сетили. Защото едва ли сте очаквали:

  • Колко горди ще бъдете!

Замислете се колко горди и доволни се чувствате, когато кучето ви изпълни дадена команда или инструкция. Или се държи добре на обществено място. Бързаме да ви успокоим – не сте единствени! И това усещане е съвсем нормално. Защото вие сте го научили, това е доказателство, че сте общували с питомеца си правилно и сте му помогнали да разбере какво се иска от него. А това, повярвайте ни, не е никак малко!

куче човекСнимка: iStock

  • Колко свързани ще се почувствате!

Да имаш домашен любимец е дълбоко лично преживяване. Делим дома си, споделяме живота си. Ние ги храним, правим им компания, утешаваме ги и се грижим за тях, когато са болни. Разбира се, всичко това няма как да не ни накара да се почувстваме свързани. А, бъдете сигурни, няма нищо подобно на връзката между човек и неговото куче! Е, понякога може би ни се иска да можехме да напишем съобщение на домашния си любимец, за да го уведомим, че ще се приберем малко по-късно. Да му изпратим мейл или да му звъннем, за да го попитаме как минава деня му. Но въпреки че не можем да направим тези неща, всеки собственик намира своите пътища към установяването на здрава и силна връзка с косматия си другар. Дори и понякога това да се изразява в оставяне на телевизора включен, докато ни няма!

Dogsandcats.bg

куче човекСнимка: iStock

Вижте още: 4 научно доказани физически и социални ползи от отглеждането на куче

  • Как ще се разшири общността ви!

Когато сте си взели куче, вероятно сте се надявали то да се впише в живота ви, нали? Представяли сте си, разбира се – само гадаем, че всичко ще продължи както до сега, но с домашен любимец. Това обаче, което може би не сте взели предвид е, че отваряйки дома и сърцето си за домашен любимец, вие сами навлизате в един различен свят – на нови хора, ветеринарни лекари, познати от кучешкия парк или такива, с които се разминавате и кимате сърдечно по време на разходка. 

куче човекСнимка: iStock

Ако имате куче, то за вас става нормално да се заговорите с непознат на улицата, само, за да обсъдите нещо, свързано с домашния ви любимец. Всъщност, не би било пресилено да кажем, че

непознатите стават познати, а често – дори приятели. Периферните другари стават по-близки, особено ако четириногият ви другар се харесва с техния домашен любимец.

Независимо дали го осъзнавате или не, да имате куче разширява дълбоко общността ви. И това е просто чудесно!

Вижте още: 

Защо хората с кучета са различни: Връзката между домашния любимец и собственика му

8 причини защо всяко дете има нужда от куче

 

 

 

Виж още