5 полезни съвета при избора на име за кучето ви

куче дресура Снимка: iStock

Д а отворите дома и сърцето си за ново куче – това е вълнуващ и силно емоционален момент, но и голяма отговорност. А едно от първите решения, които трябва да вземете, е как да кръстите новия си четириног другар. Изборът на идеалното име за кучето ви обаче, не е толкова лесна задача, колкото изглежда. Ако все още имате колебания, предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат да откриете идеалния начин, по който да наречете новия си най-добър приятел. Защото това е име, което ще произнасяте често от тук насетне!

куче дресураСнимка: iStock

  • Бъдете кратки

Забелязали ли сте някога как по-голямата част от командите за обучение на кучета са от една или две срички? Това е така, защото по този начин са най-лесни за разбиране от четириногите. Същата логика може да се приложи и към имената. Придържайте се към такива, които са от една до две срички. По-дългите имена могат да се изгубят в превода и вероятно в последствие самите вие ще измислите по-кратък псевдоним. 

  • Избягвайте имена, подобни на команди

Кучетата имат невероятно слух, но понякога могат да сбъркат думите, ако звучат твърде сходно. Ето защо е добре да избягвате да наричате домашния си любимец по начин, който може да прозвучи като командна дума. 

Dogsandcats.bg

куче дресураСнимка: iStock

  • Уверете се, че е подходящо

Технически можете да кръстите домашния си любимец както пожелаете, но не забравяйте, че ще използвате това име публично. Независимо дали викате по питомеца си в близкия парк или си уговаряте среща при ветеринарен лекар. Избягвайте противоречиви или обидни имена. 

Един бърз тест: Ако не се чувствате комфортно да изкрещите името в претъпкана с хора стая, това вероятно не е добър начин да кръстите домашния си любимец.

  • Запознайте се с историята на породата

Ако срещате трудности с избора на име, може би ако разгледате историята на породата ще получите така нужното ви вдъхновение. Решилите сте да си вземете Корги? Помислете за уелско име! Предстои ви да посрещнете в дома си Лабрадор – защо не разгледате класическите канадски имена?

куче дресураСнимка: iStock

  • Бъдете оригинални!

Точно както при децата, някои имена при кучетата са по-популярни и често срещани от други. Има много четириноги, които се казват Бари, Макс или Джаки, например. Въпреки че няма нищо лошо в това да изберете някое по-обичайно име, това може да причини проблеми. Например, ако често посещавате паркове за кучета или използвате услуги за гледане. Защо не потърсите нещо по-оригинално?

Вижте още:

Как личността на кучето се променя с времето

 

Виж още