5 съвета за умно пазаруване за собственици на домашни любимци

куче пазар Снимка: iStock

В сички сме го правили. Кучето ни се нуждае от нещо, така че просто се качваме в колата или предприемаме разходка до близкия зоомагазин за домашни любимци. И се случва горе-долу следното: прибирайки се след това у дома с покупките си установяваме, че нещата, с които сме се снабдили, не са точно това, което сме искали. Загуба на време и пари, съчетано с разочарование. 

куче пазарСнимка: iStock

За щастие, има начин да се подходи към ситуацията по-добре. Ето пет съвета как да пазарувате за домашния си любимец по интелигентен начин.

  • Опознайте добре кучето си

Познаването на вашето куче ще ви помогне да спестите време и пари. Знаете ли, например, че четириногите не виждат света само в черно-бяло? Те са в състояние да различават цветовете от синята гама, а жълтите и зелените тонове възприемат по идентичен, по-приглушен начин. Знаейки това, може да изберете по-лесно страхотна нова играчка за косматия си другар. Вашият питомец има двойка козина? Проверете онлайн какви четки и машинки за подстригване са подходящи за този тип кожухчета, за да се сте подготвени, когато отидете на място в магазина.

Dogsandcats.bg

куче пазарСнимка: iStock

Колкото повече неща знаете за вашето куче, толкова по-добре можете да пазарувате за него.

  • Проучете възможностите

Без значение дали сте сред почитателите на онлайн пазаруването или не, само, защото сте видели някъде информационна реклама на даден артикул, това не значи, че щом отидете на място ще откриете това, което е грабнало вниманието ви. 

Хората, които се опитват да продадат нещо, винаги ще го направят да изглежда вълнуващо, перфектно, иновативно или изгодно. За това – подгответе се предварително, разглеждайки асортимента на даден магазин онлайн. Сравнете цените, ако има – прочетете оценките на останалите собственици на домашни любимци, които действително са закупили въпросния продукт. 

куче пазарСнимка: iStock

  • Пазарувайте локално, но с предварително проучване

Много хора не са почитатели на пазаруването в големите вериги, а вместо това предпочитат да отскочат до определен квартален магазин, където бързо ще открият това, от което се нуждаят. Това обаче невинаги е най-добрият и изгоден начин, защото една и съща стока може да е намалена на друго място и в крайна сметка да платите повече на финала. 

Разумното пазаруване включва проучване и проверка на няколко различни магазина, които предлагат артикулите, от които се нуждаете. Сравнете цените, абонирайте се с имейл и следете за промоции. Някои вериги могат да не предлагат конкретна марка, но да имат идентичен артикул със същото качество под различно име и на по-ниска цена. 

куче пазарСнимка: iStock

  • Разпитайте наоколо

Лично за нас – любим подход, а за мнозина – чудесен инструмент. Просто попитайте. В днешната информационна ера хората често забравяме и подценяваме важността на комуникацията помежду си. Обсъдете с приятели и роднини, които притежават домашни любимци, какво ви е необходимо. 

Допитайте се до професионалисти като ветеринарния си лекар или грумър относно местата, които биха ви препоръчали за покупка на консумативи за кучета. Говорете с други собственици и със служители в близкия зоомагазин. Длъжни сме да ви предупредим – понякога работниците знаят кое е добре и кое не, но невинаги. 

куче пазарСнимка: iStock

  • Станете лоялен клиент

Много големи вериги магазини за домашни любимци имат програми за лоялни клиенти, които включват карти за намаление и трупане на точки. Това ви помага да спестите пари, но все пак бъдете внимателни, ако присъединяването към дадена програма струва пари, уверете се, че планирате да направите там достатъчно покупки, така че да си заслужава инвестицията. 

куче пазарСнимка: iStock

 

Виж още