7 забавни неща, които да правите с кучето си през лятото

куче Снимка: iStock

Л ятото е любими сезон не само на стопаните, но и на техните четириноги другари. Топлите и дълги дни са чудесни, за да ги прекараме на открито в компанията на кучето си, а още по-хубавото е, че можем да си създадем заедно забавни спомени. 

Свързването и укрепването на връзката с домашния ви любимец през лятото е далеч по-лесно, защото има толкова много дейности на открито, които да включите лесно към ежедневната си рутина.

Някои от тях, разбира се, можете да запазите и за уикендите.

Dogsandcats.bg

От пътувания до плажа до пикници в близкия парк – ето някои идеи за как можете да разнообразите деня си, а и този на косматия ви спътник това лято. Забавлението, позитивните емоции и едно качествено изморено, щастливо куче в края на деня са гарантирани!

  • Направете си поход в планината

Независимо от породата или размера на кучето ви, всяко четириного в еднаква степен се наслаждава на планинския туризъм. Уверете се, че домашният ви любимец е добре социализиран, както и че времето не е твърде горещо, за да можете да си прекарате страхотен ден, докато заедно изследвате различните скрити природни кътчета. 

кучеСнимка: iStock

Добре е походът да не е твърде натоварващ, независимо дали сте избрали по-сенчеста локация, защото топлото време допълнително уморява. И задължително се погрижете да разполагате с достатъчно количество вода, за да поддържате себе си и любимеца си добре хидратирани. 

Вижте още: На планина с куче - за какво да внимаваме

  • Отидете на къмпинг

Ако можеха да говорят, кучетата ни сигурно биха оприличили лятото на любимото си време за игри през цялата година! Това е идеалният сезон да прекарате и няколко вечери на къмпинг с добра компания. Независимо дали сте турист с раница, който предпочита еднодневните екскурзии или сте запален къмпингар, който разполага с първокласна екипировка, вашето куче може да бъде чудесно допълнение към летните ви планове. Уверете се, че сте подготвили домашния си любимец, взели сте всички необходими му аксесоари, достатъчно количество храна, проучете какви са правилата в самия къмпинг и… ами забавлявайте се!

къмпинг с кучеСнимка: iStock

  • Съберете се с приятели с кучета

Имате ли приятели, които имат домашни любимци? Организирайте си едно събиране в нечий заден двор или на полянка в близкия парк, където да се насладите на хубавото време в компанията, разбира се, и на четириногите ви другари. Можете да изберете тема на събирането или просто всеки да вземе по нещо за хапване/пийване, като не забравяйте – лакомствата за кучетата са задължителни за едно добро прекарване!

кучеСнимка: iStock

  • Направете си забавни снимки

Няма нищо по-зареждащо през мрачен есенно-зимен ден от това да се върнем няколко месеца назад, разглеждайки слънчевите и весели снимки, които сме си направили през лятото. За това – уловете колкото се може повече спомени! В които, разбира се, щедро внимание да отделите на любимото си куче.

кучеСнимка: iStock

  • Разхладете се извън града

Ако разполагате с кола и свободно време, а в близост до мястото, където живеете има язовир, река или езеро, тогава защо не си подарите една разхлаждаща разходка? Плуването и игрите във водата са чудесен начин домашният ви любимец да получи дневната си доза упражнения, без да се умори от топлото време. Не забравяйте обаче, че не всички кучета са почитатели на плуването, за това не насилвайте животното – понякога дори само топването на лапите за него е достатъчно геройство!

кучеСнимка: iStock

  • Отидете на плаж

Проучете кои плажове допускат домашни любимци, вземете чадър, достатъчно вода и любимата топка на косматия ви другар, и се отдайте на плажни забавления. Сред предпочитаните занимания на повечето четириноги е да копаят дупки, да тичат наоколо в пясъка, да скачат във водата или просто да отмарят под плажния чадър. Във всички случаи обаче, това ще е един различен, забавен и чудесен ден за вашето куче!

кучеСнимка: iStock

  • Направете домашни лакомства за кучето си

Приготвянето на домашни лакомства за кучето ви през лятото е забавен и бърз начин, чрез който да разнообразите горещия му ден. Опитайте, например, да поставите някоя от играчките му за час във фризера. Изненадата на животното от студения й допир след като я извадите, ще засили интереса му, а като бонус – ще го хидратира допълнително. Можете също да направите лакомства с фъстъчено масло (без подсладител или специално за кучета), които също да замразите. 

кучеСнимка: iStock

Независимо дали отивате на поход в планината, къмпинг или дори еднодневна екскурзия с палатка до някой язовир, всичко различно и ново, от което любимият му човек е част, е вълнуващо за косматия ви другар. Отдайте се на различни активности, забавлявайте се и ще видите, че почти без усилия и вие, и вашето куче ще сте имали едно от най-добрите си лета до сега!

 

Вижте още:

Как кучетата се охлаждат, когато навън е горещо

Виж още