Пътуване с куче: Как да намерим най-добрите хотели, подходящи за домашни любимци

куче хотел Снимка: iStock

С обствениците на кучета, които обичат да пътуват, вече не стоят пред трудния избор дали да тръгнат на път или да прекарат времето с любимия си четириног другар. Въпреки че има много места за настаняване, където допускат домашни любимци обаче, има някои неща, които е добре да знаете и да имате предвид.

куче хотелСнимка: iStock

Как да намерите хотел, подходящ за домашния ви любимец

Най-добрият и лесен начин да откриете място за настаняване – къща за гости или хотел, подходящ за домашни любимци, е да направите проучване в интернет. Има различни сайтове за онлайн резервации, където има специални филтри, които обозначават, че мястото е подходящо за животни. 

Какво изискват хотелите, подходящи за кучета, от гостите и техните питомци

Докато правите резервацията си, не забравяйте да се запознаете с различните специфични правила за домашни любимци, тъй като те са строго индивидуални за различните хотели. 

Dogsandcats.bg

куче хотелСнимка: iStock

Общите правила на хотела обикновено обхващат:

  • Наличност на стаи: Хотелите обикновено разполагат с ограничен брой стаи, подходящи за домашни любимци, така че обадете се предварително, за да сте сигурни, че можете да резервирате такава през датите, от които се нуждаете.
  • Ограничения на теглото: Много хотели приемат само кучета с тегло под 25 или под 50 кг.
  • Надзор от страна на собственика: Не всички хотели ще ви позволят да оставите кучето само в хотелската си стая, докато сте навън.
  • Допълнителни такси: Очаквайте допълнителни такси за вземане на вашето куче със себе си; някои хотели таксуват много повече от други.

куче хотелСнимка: iStock

Хотелски живот с куче - какво трябва да знаем

Въпреки че в хотелите, подходящи за домашни любимци, могат да ви осигурят всичко, от което се нуждаете, най-добре е да се подготвите предварително, за да можете своевременно да се справите с ежедневните нужди и неочаквани проблеми на питомеца си.

Ето няколко съвета:

  • Опаковайте внимателно багажа на кучето си

Не пропускайте да вземете лекарствата (ако има предписани такива), любими играчки, легло и одеяло, купички за вода и храна, както и лакомства. 

  • Проверете къде наоколо има зоомагазини

Внезапната смяна на диетата може да причини излишен стрес на организма на кучето ви, за това подсигурете наличностите на марката храна, която хапва обикновено. Ако е трудно да се намери или наблизо няма зоомагазин – запасете се предварително.

куче хотелСнимка: iStock

Можете ли да оставите кучето си само в хотелската си стая?

На повечето места няма проблем да оставите кучето си само в хотелската си стая, стига да гарантирате за него и поведението му. Уверете се, че сте наясно с правилата, които най-добре пасват на нуждите ви, когато пътувате. Ако планирате да оставите животното си само за няколко часа през деня, уверете се, че питомецът ви разполага с всичко необходимо, за да се чувства максимално комфортно във ваше отсъствие.

куче хотелСнимка: iStock

Предотвратете безпокойството при раздяла, като прекарате първите няколко часа с вашето куче

Настанете се, а след това излезте заедно от стаята за кратка разходка наблизо. След това можете да напуснете стаята за 10 минути – да слезете за вода и кафе до рецепцията, например. Това ще помогне на кучето ви да разбере, че въпреки че си тръгвате, вие все пак ще се върнете.  

куче хотелСнимка: iStock

В заключение, за да намерите хотел, който приема домашни любимци, започнете с четене на отзиви. Обърнете специално внимание на коментарите относно отношението към вас – като собственик и кучето ви, от страна на персонала. Освен това следете за всякакви потенциални такси за домашни любимци – докато на някои места те са декларирани, на други може да ви изненадат неприятно. 

Вижте още:

Как да липсвате по-малко на кучето по време на ваканция

 

 

Виж още