Забавни начини да включите кучето в празничните тържества

куче коледа Снимка: iStock

С наближаването на коледните и новогодишните празници, повечето хора са фокусирани върху това какви подаръци да направят на близките си, за да ги зарадват и да им покажат колко държат на тях. Или как да впишат поредното събитие и тържество в графика си.

Ако сте стопанин на домашен любимец обаче, знаете, че като лидер на „домашната ви глутница“ вие имате и още една цел: кучето ви също да си прекара добре по време на празниците.

Част от отговорностите ви включват да осигурите на косматия си приятел в безопасност по време на тържествата. Има доста неща из дома ви, свързани с коледната украса, които могат да бъдат опасни за четириногите членове на семейството ви, ако не бъдете достатъчно внимателни, разбира се. Основните от тях включват: дъвчене на кабели и ядене на остатъци от масата, неособено безобидни игри с декорацията, включващи нейното унищожаване и тн. 

Dogsandcats.bg

Зимният празничен период е приказно време, когато мислите ни не бива да бъдат помрачавани от притеснения и опасения, свързани с безопасността на кучето. Всъщност, има много по-забавни начини, чрез които домашният ви любимец може да се включи в тържествата, заедно с вас. Така, от една страна – ще го държите под око и няма да има шанс да направи някоя беля, а като бонус – ще повишите настроението у дома. Гарантираме ви!

Ето няколко оригинални начина как да приобщите домашния любимец в празничните забавления:

  • Включете кученцето в семейната снимка

Знаем, че нямате нужда от още едно извинение, за да сложите на кучето си онази сладка червена шапчица с помпон, която купихте от близкия магазин. Или, за да облечете косматия си другар в онзи грозноват плетен пуловер на големи снежинки, с който иначе не бихте го извели на разходка из квартала! 

Всичко това рядко е приятно за самите домашни любимци до толкова, колкото е искрено забавно за стопаните им. Но няма значение, защото ще ви остане мил спомен, който кучето ви може би ще хареса…Снимката, не частта с пуловера!

куче коледаСнимка: iStock

  • И кучето ви има нужда от подаръци

Само, защото не може само да напише писмо до дядо Коледа, това не значи, че няма много неща, които кучето ви иска. Така че – вземете един чорап и го напълнете с неща, за които знаете, че домашният ви любимец обича! Можете да сложите всичко – от лакомства до играчки. Добавете и нещо, полезно и за вас като собственик – нова четка за разресване, например.

куче коледаСнимка: iStock

  • Изпечете кучешки празнични бисквитки

Миризмата на печени канелени или джинджифилови курабии е нещото, с което свързвате Коледа? Е, защо и домашният ви любимец да не получи нещо сладко по повод празниците? Ако не ви се разхожда до близката кучешка пекарна, то можете да създадете и сами вкусни, красиво изглеждащи лакомства, които да са напълно безопасни за вашия космат другар. В интернет можете да откриете различни рецепти. Един съвет от нас: не позволявайте на кучето да ви помага в процеса на готвене. Идеята не е добра, повярвайте ни!

куче коледаСнимка: iStock

  • Разходете се из града, за да видите празничните светлини

По време на празниците големите градове често остават по-спокойни от обикновено. Разглеждането на светлините и декорациите през това време, е традиция за много хора. Защо не го превърнете и във ваша? Използвайте това, че улиците в центъра са по-празни и се разходете с домашния си любимец из някой красиво украсен обществен парк. Да, светлините може би не са толкова впечатлителни за четириногия ви спътник, но пък със сигурност екскурзията заедно с вас ще му хареса много!

куче коледаСнимка: iStock

  • Вземете кучето със себе си

За много от нас празничният сезон е свързан с време за пътуване. А това значи, че се налага да намерите на кого да поверите грижите за домашния си любимец във ваше отсъствие. Но не е задължително. Има всякакви опции за стопани, които не искат да се разделят с кучетата. Разгледайте опции за хотели и ресторанти, където се допускат домашни любимци. 

 

Вижте още:

Как да направим Коледа безопасна за кучето ни

Пътуване с кучето за празниците

 

Виж още