Кампания на фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ за кастриране на бездомни котки, март 2022г - Полезно да знаеш -

бездомни котки Снимка: Pixabay

Н осите ли котешка храна в чантата си просто ей така, за всеки случай, за да нахраните някое бездомно коте? Грижите ли се за кварталното мъркащо животинче, което се навърта около блока ви? Със сигурност през последните години все повече хора могат да отговорят положително на тези въпроси. Независимо дали имате куче или котка у дома, или пък просто харесвате животните и сте готови да помогнете на всяко едно от тях, осигуряването на храна и вода е прекрасен и необходим жест, но можем да направим повече.

бездомни коткиСнимка: Pixabay

Според фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ, броят на бездомните кучета в София постепенно намалява, докато броят на бездомните котки е неизвестен и се предполага, че дори се увеличава. Затова фондацията стартира програма за кастрация на бездомни котки в София.

За програмата Кастрация на бездомните котки в София

За 10 години една некастрирана женска котка и нейното поколение могат да бъдат причина за появата на близо 50 000 котета.

Не трябва да забравяме, че повечето от тях няма да оцелеят през първите месеци, а останалите, които живеят на улицата могат да са жертна на инциденти, болести, жестокост и борба за територия. Затова през 2011г, ЧЕТИРИ ЛАПИ стартира кампания за безплатно кастриране на бездомните котки в София. Това означава, че хората, които се грижат за някое бездомно мъниче, което се навърта около блока, могат да се сдобият с талон за безплатно кастриране, след което да запишат час за кастрация в някоя от клиниките, с които ЧЕТИРИ ЛАПИ. Следващата стъпка е да заведат заведат животинчето за процедурата и да го върнат на територията, на която живее.

бездомни коткиСнимка: Pixabay

Факти за кампанията:

  • Близо 20 000 котки са кастрирани в София за последните 10 години.
  • За 10 години броят на бездомни кучета в София е намалял повече от 3 пъти, благодарение на ЧЕТИРИ ЛАПИ, Столична община и неправителствени организации.

Кампания за кастриране на бездомни котки през 2022г.

Само за няколко дни след като ЧЕТИРИ ЛАПИ публикуват информация за раздаване на талони за безплатно кастриране, те свършват. За да участвате в бъдещи кампании, можете да следите ЧЕТИРИ ЛАПИ или нашия сайт, където ще е налице актуална информация.

Как мога да се сдобия с талон?

Ако желаете за в бъдеще да помогнете на кварталното коте, когато кампанията стартира отново, можете да получите талон по следния начин:

  • Регистрирате се в сайта на ЧЕТИЛИ ЛАПИ.
  • След онлайн регистрацията, имате 30 календарни дни да вземете физическите ваучери, които се намират в клиниката за бездомни животни на фондацията в гр. Банкя.
  • Един човек може да получи до 2 талона за кастрация на бездомни котки.
  • Валидността на талоните е до края на 2022г.
  • Талоните се използват след записване на час в следните клиники.

Какво включва талонът, който мога да получа от ЧЕТИРИ ЛАПИ?

бездомни коткиСнимка: Pixabay

Когато се сдобиете с талон, той включва следните процедури:

Ако желаете да помогнете на бездомните животни и дейностите на ЧЕТИРИ ЛАПИ, можете да направите своето дарение ТУК.