10 забавни и неловки неща, които се случват по време на разходка с кучето ни

куче Снимка: iStock

В секи собственик и любител на кучетата добре знае, че ежедневните разходки са сред най-важните “събития” за косматите ни приятели, които те очакват с нетърпение. 

кучеСнимка: iStock

Домашните ни любимци трябва да излизат редовно, за да се раздвижат, да отидат до тоалетната, да се социализират и да проучат всички новости в квартала.

Вижте още: Какво толкова души кучето ни по време на разходка

Dogsandcats.bg

Разходките навън по няколко пъти на ден - ако зависи от кучето ви, колкото по-често, толкова по-добре, са част от ежедневната рутина на всеки стопанин на четириного. За това ви предлагаме да разгледаме заедно 10 неща, които със сигурност се случват и на вас, ако прекарвате време навън в компанията на косматия си другар. Понякога леко досадни, неловки и озадачаващи, важно е да знаете, че те са съвсем нормални и не се случват само на вас!

кучеСнимка: iStock

  • Ако сте имали тежка вечер навън, изглеждате уморени или не сте си измили косата, знайте, че именно по време на сутрешната разходка на кучето си ще се сблъскате с някой познат. Най-често - точно в момента, когато питомецът ви се изхожда. 

  • Кучето ви винаги ще гони чуждата топка, дори и да разполага с две свои - в различни цветове и големина.

кучеСнимка: iStock

  • Домашният ви любимец ще реши, че трябва да отиде по голяма нужда отново, веднага щом сте установили, че сте изхабили последната торбичка за боклук. 

  • Ако денят е ветровит, то торбичката ви за събиране на изпражнения ще се обърне точно, когато се наведете, за да съберете боклука след кучето си. 

  • След няколко злощастни случки (всички сме ги имали!) ще започнете да се сещате да навиете дългия си шал или да свалите тежката чанта от рамото си, преди да се наведете да съберете боклука на кучето си. 

кучеСнимка: iStock

  • Винаги ще ви се струва леко комично, когато друго куче зарови нос в дупето на питомеца ви. Макар да знаете, че това е съвсем нормален начин за комуникация помежду им.

  • Ще има хора, които с видим ентусиазъм ще се захласват и ще галят с умиление кучето ви. Както и такива, които ще се отдръпват от вас, ужасени от “звяра”, който се разхожда на повод.

  • Когато се разминете със собственик, чиито любимец е същата порода като вашия, ще се усмихнете един на друг. 

кучеСнимка: iStock

  • Ще свикнете да се поздравявате с всички собственици на кучета в квартала, които виждате всеки ден. И да - ще знаете как се казва любимецът им, но не и техните имена. 

  • Ако имате махмурлук, то той ще изчезне, докато завършите сутрешната си обиколка около блока или в близката градинка. Особено, ако навън е по-хладно.

кучеСнимка: iStock

 

Виж още