5 от най-лоялните малки породи кучета за вас и семейството ви

дакел Снимка: iStock

В ъпреки че нямаме съмнение, че кучетата и лоялността вървят ръка за ръка, на малките кучета сякаш им се носи различна слава. Ще се съгласите, че не е никак трудно да си представим как някой настървен мъник лае яростно срещу всяко по-голямо четириного, което се изпречи на пътя му, нали? Когато става въпрос за техните човеци обаче, същите малки смелчаци не могат да бъдат по-лоялни, обичливи и верни!

Дали тази лоялност не е по-скоро привързаност, защита или просто желание да са близо до стопанина си – всичко това зависи от породата и индивидуалността на отделното куче. И действително си струва да помислите какво наистина търсите. Но, бъдете сигурни, с никоя от породите в този списък няма да сбъркате! 

Предлагаме ви да разгледаме заедно 5 от най-лоялните малки породи кученца. Разбира се, със сигурност има още много, а и убедени сме, мнозина са на малко по-различно мнение. За това – ще се радваме да споделите какво мислите?

Тези симпятаги са били отглеждани като кучета-компаньони години наред, за това и никак не е случайно, че когато доведете в дома си четириного от тази порода, вие поставяте началото на една от най-близките връзки, които някога сте създавали. Това куче ще бъде щастливо да е около вас, независимо какво правите, а любопитната му, но спокойна личност, ще е повече от доволна да бъде включена в заниманията ви. Лоялността е само една причините да обичате тази очарователна, древна порода!

Dogsandcats.bg

ши тцуСнимка: iStock

Ако сте изненадани да откриете тази леко нахална и своенравна порода в списъка ни, не сте сами. Въпреки че на голяма част от представителите на породата им се носи тази стереотипна слава, те всъщност са искрено отдадени на семейството си. Истински лоялни към своите хора, те ще искат да споделят цялото си време с вас!

чихуахуаСнимка: iStock

Бигълите са адаптивни, оптимистични и винаги готови да станат част от следващото ви приключение! Тези забавни и игриви кучета са отлични спътници, независимо дали сте на разходка, лов или просто си почивате у дома. Американският киноложки клуб причислява лоялността на представителите на породата към основните й характеристики, а историята им на кучета, свикнали да ловуват на глутница допълва картинката – те просто обичат да бъдат около хората си!

бигълСнимка: iStock

Умни и упорити, обучението на Дакелите може да се окаже известно предизвикателство, но що се отнася до лоялността им – там няма да имате никакви проблеми! Всъщност, от ASPCA споделят, че представителите на породата са толкова верни и привързани към стопаните си, че често ги ревнуват! 

дакелСнимка: iStock

Коригитата са толкова лоялни, колкото и очарователни, което ги прави едни от най-добрите приятели и компаньони, които можете да имате. Американският киноложки клуб описва представителите на породата като „привързани, умни и обичливи“, така че знайте, че ако добавите представител на тази порода към семейството си, то ще получите страхотен спътник за цял живот. Без значение кой сте, с какво се занимавате или на каква възраст сте – това куче ще стане верен ваш другар. 

коргиСнимка: iStock

Коргитата са приятелски настроени, но не забравяйте, че са и високоенергийни, така че се постарайте да им осигурите достатъчно упражнения и физическа активност, за да останат в добра форма.

Виж още