5 забавни и здравословни начина да поглезите кучето си

куче Снимка: iStock

С игурни сме, че много от вас обичат да глезят кучетата си и го правят ежедневно. И в това, разбира се, няма нищо лошо – те са най-добрите ни приятели, ние ги обичаме и искаме да им го покажем! Единственият проблем е, че често за целта избираме лакомствата, а това несъмнено не е най-здравословният възможен вариант. 

Предлагаме ви 5 забавни и в същото време – здравословни начини, чрез които да демонстрирате колко много значи любимият ви космат приятел за вас, без това да се отрази на диетата му. Защото в малко глезене от време на време няма нищо лошо!

кучетаСнимка: iStock

  • Изведете го на разходка

Само че този път – вместо да тръгнете по обичайния маршрут, оставете кучето си да ви води. Нека подуши всичко, което предизвика интереса му и ви отведе натам, накъдето пожелае!

Dogsandcats.bg
  • Излезте извън града

За много кучета свободата е да се разходят някъде сред природата, а най-голямо удоволствие им доставя да опознават и покоряват нови терени. Изберете близка до града локация и подарете на косматия си другар палитра от нови миризми, гледки и слънце – така завинаги ще спечелите сърцето на кучето си.

кучеСнимка: iStock

  • Направете му домашно приготвена храна

Можете да заложите на нещо с повече пресни зеленчуци (чушки, моркови) и протеини. Има много рецепти за домашно приготвени кучешки лакомства и блюда – не забравяйте само да се придържате към безопасни за четириногото съставки. 

кучеСнимка: iStock

  • Почетете на кучето си

Идеята може да ви се стори малко нестандартна, но ще се учудите колко много вашият домашен любимец обича да слуша гласа ви. Можете да изберете тематично четиво или да препрочетете любим ваш роман – няма да усетите как косматото ви приятелче се гушнало във вас и спокойно похърква.

  • Поиграйте на нещо ново

Защо глезенето на домашния ви любимец да не включва и малко физическа активност и упражнения? Разнообразете обичайните игри с топка с нещо различно – като фризби, например? Всичко, което е забавно за вас може да е такова и за косматия ви приятел – стига да играете заедно с него!

кучеСнимка: iStock

И не забравяйте – 

най-добрият начин да поглезите кучето си е да прекарвате време с него. Това е, което четириногото жадува най-много! 

За това – отделяйте достатъчно внимание и давайте цялата си любов на кучето си – то го заслужава!