7 причини защо приемаме кучетата като част от семейството

куче човек релакс Снимка: iStock

А ко сте като нас, то обичате безкрайно домашния си любимец и го приемате като почетен член на семейството си. Още от първия ден, в който косматото ни приятелче пристъпи прага на дома ни, то заема своето място в сърцето ни и остава там до самия край.  

Признаваме си, не можем да си представим живота без любимото ни куче, за това и ви предлагаме няколко причини защо смятаме, че четириногите ни другари са семейство. В случай, че някой има нужда да бъде убеден в това, разбира се!

куче стопанинСнимка: iStock

  • Обичаме кучето си така, както останалите членове на семейството 

Обичаме домашния си любимец дори, когато ни подлудява… Или когато е решило, че доставчикът на храна е опасен престъпник, който чука на вратата ни с цел да ни нарани и съответно – трябва да бъде прогонен толкова шумно, колкото е възможно! И макар целият този шум често да ни идва в повече, бързо прощаваме на косматия си другар, защото той просто иска да ни предпази. 

Dogsandcats.bg
  • Дали сте му фамилното си име

Какво пише в паспорта на кучето ви? Дали след името му не следва вашата фамилия? А в някои случаи – и второто ви име? 

куче човекСнимка: iStock

  • Включвате кучето си във всичко

Независимо дали просто си правите кафе или искате да отидете да потичате в парка – бъдете сигурни, че кучето ви има желание да ви прави компания. Все пак – вие сте най-любимия му човек на света!

  • Мислите и за кучето си, когато пазарувате

Когато сте в магазина и видите нещо, което би допаднало на кучето ви, обикновено то се озовава директно в пазарската количка, нали? И не, не смятате, че домашният ви любимец е разглезен, а просто добре обгрижван. В крайна сметка, бихте направили същото нещо и за детето си! Дори и да е нещо малко и евтино, просто ви доставя удоволствие да озарите деня на кучето си, показвайки му, че сте се сетили и за него. 

куче човекСнимка: iStock

  • Никой НИКОГА не може да каже нещо лошо за вашето куче

Помните ли, когато бяхте дете и се оплаквахте от по-малката си сестричка или братче на околните? Но в момента, в който някой кажеше нещо против нея/него – веднага скачахте, за да го защитите? Защото да, вие можете да говорите лошо за семейството си, но това е позволено само на вас, нали? Е, същото правило важи и за кучето ви. И държите всички около вас да се придържат към него!

  • Животът ви нямаше да е същият без него

Кучето ви е част от семейството и ви липсва, когато не е наоколо. А и нищо не може да се сравни с щастливото посрещане на косматия ви другар винаги, когато се прибирате у дома. Усещате се, че сте започнали да цените времето, което прекарвате заедно с домашния си любимец и се стремите то да е все повече.

куче човекСнимка: iStock

  • Защото то е тук, за да остане... Завинаги

Няма значение какво прави вашето куче – ако действително го възприемате като член на семейството си, това означава, че разбирате, че то ще прекара целия си живот с вас. И няма да ви напусне, остави или промени отношението си към вас с годините. Никога не бихте се отказали от семейството си, защото кръвта е това, което ви свързва. А домашният ви любимец е част от вашия екипаж – за цял живот!

куче човекСнимка: iStock

Вижте още:

Готово ли е детето ви за куче

7 съвета за работещи двойки при отглеждане на куче

 

Виж още