7 стари детски играчки, които да дадете на кучето си

куче Снимка: iStock

А ко сте на вълна пролетно почистване и имате дете вкъщи, което е надраснало някои от играчките си, може би е дошло време да се отървете от старите боклуци, към който хлапето вече няма интерес. 

И преди сме споменавали, че подкрепяме обновяването на дома ни, свързано с новия сезон и сме напълно съгласни, че да изчистите безпорядъка и да се освободите от излишните неща е нещо чудесно! 

Вижте още: Кучешко пролетно почистване: 7 неща, които да изхвърлите още днес

Въпреки това, преди да изхвърлите всичко, помислете дали няма някои от повредените или дефектни играчки на детето ви, които не можете да използвате повторно? Ето ви идея – защо не ги рециклирате като ги превърнете в нови, забавни вещи, с които да зарадвате домашния си любимец?

Dogsandcats.bg

Има някои детски играчки, които са напълно подходящи да се превърнат в кучешки. А като бонус – ще спестите пари, които можете да похарчите за нещо друго. 

Предлагаме ви нашите 8 идеи за стари детски играчки, които можете да дадете на вашият четириног другар. Разбира се – след като ги приведете в безопасен за забавления вид!

  • Стари плюшки

Плюшените мечета, патета или слончета с пълнеж, могат да омръзнат бързо на децата, особено ако не издават звуци. Материята на тези играчки се износва бързо, защото задържат мръсотия и прах, а това налага и често пране. В почти всеки дом, където има деца, има по няколко такива „бивши любими плюшени приятели“, към които хлапетата вече нямат интерес. Лесно можете да ги приобщите към играчките на кучето си, като преди това се уверите, че не са в прекалено разпадащ се вид. Премахнете всички копчета (очи), пластмасови части и ако има дупки – закърпете ги с игла и конец. 

кучеСнимка: iStock

Винаги наблюдавайте домашния си любимец, когато си играе с плюшени животни и ги прибирайте, когато не ги използва. 

Това действително е чудесен начин да вдъхнете нов живот на тези играчки, защото ако имате желание да ги дарите някъде, то може да се сблъскате с отказ – много организации ги връщат поради страх, че може да са носители на микроби или в пълнежа им да има вредители като бълхи, въшки или дървеници. 

Вижте още: Как да почистим играчките на кучето си

  • Изпуснати футболни или баскетболни топки

Ако домашният ви любимец има силна челюст, да дъвче твърдата гума на изпуснатите футболни и баскетболни топки може да представлява истинско удоволствие! Можете да ги превърнете в чудесни и издръжливи играчки, които вашият питомец да носи или просто – да има под ръка в случаите, когато иска да дъвче нещо. 

Отново – надзорът е от ключово значение и ако има части от топката, които могат да паднат или да се разхлабят – най-добре е да не рискувате и директно да я изхвърлите, за да избегнете опасност от задавяне. 

кучеСнимка: iStock

  • Използвани фризбита, бейзболни топки и топки за тенис

Нека обобщим: всички играчки с възможност за хвърляне, които са твърде износени, за да си играят децата ви с тях, могат да се превърнат в любимото нещо, което вашето куче да преследва и носи обратно. 

топка за тенисСнимка: iStock

Вижте още: Тенис топката – любима, но и опасна кучешка играчка

  • Тунели

Тунелите са забавни за деца в пълзяща възраст, но в крайна сметка щом малчуганите станат по-големи, те логично спират да им се наслаждават. 

За много кучета е истинско забавление да минават през тунели – особено за Дакелите и териерите! Можете да направите играта една идея по-сложна – поставете по пътя им препятствия, а в края – любимо лакомство, разбира се. Така ще дадете на четириногия си другар чудесно физически и психически стимулиращо предизвикателство!

кучеСнимка: iStock

  • Детски басейни

В крайна сметка идва момент, когато децата са твърде големи, за да си играят в детския басейн. Но този тип съоръжения също могат да получат нов живот и са особено полезни през горещите летни дни, когато кучето ви търси начин да се охлади.

Можете да ги използвате и на закрито – като място за съхранение на играчките на домашния си любимец или удобно преносимо легло. Както винаги – уверете се, че няма разхлабени части, които могат да паднат. 

кучеСнимка: iStock

  • Обръчи 

Обръчите са сред типа детски играчки, които ту влизат, ту излизат от мода. За кучето ви обаче тези тенденции, както се досещате, са без значение. Защото те са чудесни инструменти за обучение, а ако научите косматия си другар да скача през обръч – това е чудесна физическа и умствена тренировка, която му помага да изгори енергия. 

кучеСнимка: iStock

  • Дървени каручки и вагони

Ако вашето дете има части от каручка или вагон – не ги изхвърляйте. Чрез тях можете да помогнете на по-трудно подвижния си домашен любимец, който поради старост или здравословен проблем има проблем с ходенето.

Просто сложете във вагона удобни възглавници и подарете на кучето си една забавна и лежерна разходка.

кучеСнимка: iStock

 

Вижте още:

Как да подготвим кучето си за пролетта

 

 

Виж още