Колко големи стават Стандартните пудели?

Стандартен пудел Снимка: iStock

Е дни от любимите домашни любимци на хората по цял свят – Пуделите, могат да се открият в различни размери – стандартен, мини и той. Всички те са доста сходни що се отнася до темперамента им, но има някои разлики между трите. Всъщност Американският киноложки клуб е категоризирал всеки пудел отделно, макар технически да се касае за една и съща порода. 

Стандартен пуделСнимка: iStock

Стандартния пудел средно достига между 38 до 45 см на височина, а килограмите са между 18 до 31 кг.

Факти и размери на Пудела

Макар да свързваме Пуделите с Франция, знаете ли, че породата всъщност произхожда от Германия? Тези кучета са използвани за лов и по-специално – за извличане на водолюбиви птици. Пуделите (и трите размера) са изключително енергични четириноги, които се нуждаят от много упражнения. Те обичат водата и се считат за една от най-интелигентните породи в световен мащаб. 

Dogsandcats.bg

Стандартен пуделСнимка: iStock

Друга отличителна черта на породата е тяхната козина. Пуделите обикновено не линеят – те са хипоалергенни, което ги прави чудесен избор за хора с алергии. Уверени, активни и ориентирани към хората кучета, които искат да угодят на стопаните си и предпочитат да се отнасят към тях с уважение. 

Кога Пуделите спират да растат?

Стандартният пудел расте активно през първата година от живота си. След като навършат 1 година, те спират да растат на височина, но продължават на тегло. Това наддаване на килограми отнема около шест месеца. Така, при навършване на 18-месечна възраст Стандартният пудел обикновено достига максималното си тегло и височина. 

Стандартен пуделСнимка: iStock

Вижте още:

5 причини защо Пуделите са страхотни семейни кучета

5 кучета, които имат нужда от професионално подстригване

Виж още