5 кучета, които имат нужда от професионално подстригване

кученце Снимка: iStock

В сяка порода кучета изисква редовни грижи за външния вид, а работа на стопанина е да направи всичко, за да се чувства домашният му любимец максимално комфортно. Има обаче някои четириноги, чиято копринена и фина козина има нужда да бъде докосната от ръцете на професионалист. Колкото и да се опитвате да спазите всички изисквания по оформяте на гривата на тези красавци, само опитен грумър може да им осигури специалното внимание, което да гарантира, че козината им не само изглежда добре, но направо блести!

Предлагаме ви заедно да разгледаме пет породи четириноги, които се нуждаят от редовни посещения при професионален грумър, който да оформи козината им.

Пуделите имат репутация на едни от най-изисканите четириноги. Като национално куче на Франция, тези животни са неразривно свързани с модата, а тяхната луксозна и красива козина е нещото, което ги прави разпознаваеми по цял свят. 

кученцеСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Всеки стопанин, който отглежда у дома Пудел споделя, че поддръжката на красивите палтенца на тези кучета не е лесна работа. Те изискват ежедневно и внимателно разресване, а само с едно грешно движение можете да заплетете козината им в болезнени възли. Оформянето на величествената им фризура пък, е невъзможно без помощта на професионалист. 

Любимите ни Йоркита имат наистина прекрасни и копринено меки палтенца, за това не е изненадващо, че им е необходима специална поддръжка. Седмичното къпане със специални продукти, подкъсяване и оформяне на козината са само част от грижите, с които ще поддържате красивия външен вид на тези дребосъци. 

кученцеСнимка: iStock

За това и собствениците на Йоркита предпочитат да използват услугите на професионален грумър, който да се грижи за любимците им. 

Тези красиви малки кученца съчетават в себе си гальовност и желание за игри и забавления, което ги прави чудесни семейни животни. Няма как да не се усмихнете щом погледнете въодушевеното изражение на това мъниче!

кученцеСнимка: iStock

Грижите за красивата козина на Бишона никак не са малко и включват ежедневно разресване, къпане поне веднъж месечно и (желателно е) професионално подстригване. Оформянето на прическата на тези четириноги и поддръжката на пухкавото им палто ще им гарантира дълъг и щастлив живот. 

Подобно на Йоркширкския териер, Малтийските болонки се отличават с копринено на допир, фино и ефирно палто с впечатляваща дължина. Най-важното при поддръжката на външния им вид е редовното подкъсяване на козината, тъй като тя може да започне да се оплита и да пречи на животното при ходене. 

малтийска болонкаСнимка: iStock

Винаги си личи, когато собствениците на Малтийски болонки не са отделили време и внимание за външния вид на любимците си. За това – по-добре не си взимайте такова куче, ако не сте готови да се грижите за него качествено и отговорно. 

Това е най-голямото куче в списъка ни, а породата е една от най-рядко срещаните в света. Представителите й са много любвеобилни и се привързват силно към семейството си, а най-малкото, което можете да направите в замяна, е да се грижите правилно за палтенцето им. Атлетични и активни, тези четириноги са известни със своята специфична и разпознаваема къдрава козина. 

Поддръжката на външния вид на Португалското водно куче изисква ежедневно разресване, за да се премахне всяка мръсотия, която се заплита в къдриците им. Наред с това козината им се нуждае редовно професионално подстригване

кученцеСнимка: iStock

Всички породи в този списък, наред с много други, изискват по-специални грижи, за които някои семейства нямат нито времето, нито необходимите умения. За съжаление, в резултат на това много от тези красиви четириноги просто не получават поддръжката на козината, от която имат нужда. 

За това – 

преди да си вземете домашен любимец, добре е да се поинтересувате какви са грижите по външния му вид, които ще ви се наложи да полагате за него.

За да не се стресирате и притеснявате нито вие, нито животното ви. 

 

 

 

Виж още