3 лесни съвета за поддържане на добрата хидратация на кучето ви това лято

куче жега Снимка: iStock

Л ятото официално е тук, а жегата и дългите слънчеви дни означават повече време на открито в компанията на домашните ни любимци. Когато температурите навън са високи, важно е да поддържаме питомците си добре хидратирани. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат в тази задача.

куче лятоСнимка: iStock

  • Поддържайте купата за вода чиста

Важно е да сте сигурни, че купичката с вода на домашния ви любимец в винаги чиста. Това ще помогне да се предотврати размножаването на бактерии и мухъл – неща, които потенциално могат да разболеят косматия ви другар. Освен това ще го насърчи да пие повече. Не бихте искали да пиете от мръсна чаша, нали? Е, същото се отнася и за вашето куче. 

куче дехидратацияСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Уверете се, че следите нивото на водата и редовно я освежавайте, така че животното да има постоянен запас от чиста вода.

  • Носете вода със себе си

Ако планирате по-дълга разходка, не забравяйте да вземете вода не само за себе си, но и за домашния си любимец. Наличието на преносим източник ще гарантира, че питомецът ви ще остане добре хидратиран, когато навън е горещо. В зоомагазините можете да откриете сгъваеми купи за вода и специални бутилки, които са лесни за пренасяне.

куче дехидратацияСнимка: iStock

  • Добавете плодове към диетата му

Знаете ли, че има много плодове, които са полезни за четириногите ни другари? Освен че осигуряват хранителни вещества, някои от тях като динята са и хидратиращи. 

При следващата си разходка или поход опаковайте малко вкусни плодове, на които да се насладите и вие, и кучето ви! Просто се уверете, че не му давате твърде много наведнъж, тъй като това може да причини проблеми с храносмилането. 

кучеСнимка: iStock

Добрата хидратация е важна, за да бъде домашният ви любимец щастлив и да се радва с пълна сила на лятото! 

Вижте още:

7 забавни неща, които да правите с кучето си през лятото

Можем ли да дадем на кучето си ананас

Виж още