6 най-добри породи кучета за необвързани хора

куче Снимка: iStock

Ж ивотът на необвързаните може да бъде труден и понякога – малко самотен. Да имате космат приятел, който да ви посреща радостно от работа всеки ден – определено би помогнало! Замисляте се да си вземете куче, което да ви прави компания през студените зимни нощи? Или може би четириного, което да разхождате из града и благодарение на което да срещнете нови приятели?

Независимо каква е причината – щом сте усетили нуждата да имате куче –  има няколко основни въпроса, които да си зададете преди да го доведете в дома си. 

кучеСнимка: iStock

Ключови въпроси при избор на куче

Всеки човек има различен начин на живот и нужди. Ако живеете сами, независимо дали това е решение в краткосрочен или дългосрочен план, има няколко неща, които да имате предвид. 

Dogsandcats.bg

Колко време ви се налага да отсъствате?

Ако трябва да работите дълги часове извън дома си или имате активен социален живот, тогава е добре да помислите колко от времето си ще можете да отделите за обучение, разходки и игри с домашния си любимец. Някои породи не обичат да стоят сами и дори и час отсъствие на стопанина им могат да породят тревожност и безпокойство.

От колко упражнения се нуждае кучето?

Докато някои четириноги обичат да се гушкат в стопаните си и се нуждаят от съвсем кратки разходки, други - по-активни и игриви породи може да изискват повече физическа активност и упражнения. Отделете време и се запознайте с характеристиките на различните кучета преди да вземете решение кое е подходящо за вас. 

Какво търсите в кучешкия си спътник?

Задайте си този въпрос сериозно: Какво търсите от новото си куче. Не забравяйте, че това е дългосрочен и отговорен ангажимент – четириногите изискват много любов и внимание. Така че – изберете си приятелче, което наистина отговаря на вашите нужди.

кучеСнимка: iStock

Макар и да сме сигурни, че почти всяко куче би било чудесно допълнение към самотния живот на човек, предлагаме ви шест породи, които смятаме, че заслужават по-внимателно разглеждане!

Най-доброто куче за защита. За всички, които живеят сами и търсят лоялно, интелигентно четириного. Със сигурност ще се чувствате по-добре и спокойно вкъщи, ако си вземете представител на породата. Поддават се лесно на обучение, лоялни и верни са, а и всеки потенциален натрапник ще стои далеч от дома ви – гарантираме ви!

Немска овчаркаСнимка: iStock

Да живеете сами не означава, че задълженията покрай домашния ви любимец, трябва да заемат цялото ви свободно време. Минималните грижи, свързани с отглеждането на Френския булдог го правят чудесен избор за необвързани хора с активен социален живот – той лае рядко и няма нужда от продължителни упражнения. И да не забравяме – обича да се гушка и може да го прави с часове!

френски булдогСнимка: iStock

Тези бързи кучета са известни главно с невероятната скорост, която развиват за секунди. Малцина обаче знаят, че хрътките са едни от най-милите, спокойни и приятелски настроени кучета. А и късата им козина почти няма да остава по дрехите ви, докато се гушкат във вас – като бонус!

хръткаСнимка: iStock

Йоркитата не само обичат човешката компания, но и нямат нищо против да ги носят. Това ги прави чудесни другарчета за пътуване и срещи с хора. Игриви са, но в същото време могат спокойно да си дремват в скута ви с часове. 

Неслучайно тези кучета са любими на семейства по целия свят. Те са изключително любящи и дружелюбни, а веселият им нрав им позволява да играят с часове с по-малките членове на семейството ви. Макар да не са подходящи за охрана на дома ви – неповторимият им чар ще ви заплени още от първия момент!

човек и кучеСнимка: iStock

В края на списъка ни попадат представителите на най-интелигентната порода. Тези четириноги са отдадени и дружелюбни спътници, които ще ви мотивират и вдъхновяват да се движите и да сте активни дори тогава, когато не ви се иска. Какво повече от това можете да искате?

 

 

Виж още