6 породи четириноги, които се разбират чудесно с други кучета

кучета Снимка: iStock

К учетата са редом до стопаните си в продължение на хиляди години. Породите имат и различна история, което значи, че са били отглеждани за разнообразни задачи. 

Четириноги, които са развъждани заедно с други кучета – за групов лов, спътници по време на дълъг път или шейни, често са и породите, които се разбират добре със себеподобни. 

Други - като пастирските кучета, пазачите и бойните кучета (дори и да не се използват за тази цел днес) са запазили по-малко социално отношение към другите четириноги.

Dogsandcats.bg

кучетаСнимка: iStock

Ако търсите порода куче, която не би имала проблем да съжителства с други в бъдеще – разгледайте нашия списък:

Една от най-популярните и обичани породи кучета и то с основателна причина! Лабрадорите са много социални, разбират се добре не само с хора, но и с други кучета, котки и по-малки домашни животни. Силните им интуиция и лек нрав ги правят чудесни спътници за възрастни хора, както и такива с увреждания.

кучетаСнимка: pixabay.com

В миналото тези кучета са използвани за лов на птици – както на сушата, така и във водата. Те са много дружелюбни и социални към всички – приятели и непознати. Приятният им характер и интелигентност ги прави предпочитани семейни кучета и също като Лабрадорите – верни спътници на хора с увреждания.

кучетаСнимка: iStock

Тези кучета са отгледани, за да работят добре помежду си, в екип за теглене на шейни в Русия. Разбират се чудесно главно с представители от собствената си порода или с други четириноги с техния размер.

Отглеждани за лов на зайци и други по-дребни животни, тези четириноги са свикнали да са социални с други кучета. Всъщност, Бигълите се привързват силно не само към стопаните си, но и към другите, космати членове на домакинството си. 

кучета се поздравяватСнимка: iStock

Хрътките са използвани за лов и състезания от векове. Това е изисквало от тях да „работят“ с други кучета. Поради това те са силно привързани към всички в глутницата си и са чудесен избор за всички, които искат да си вземат още един домашен любимец в бъдеще. 

 Една от най-старите породи кучета, отличаващи се като верни и лоялни спътници на стопаните си. В миналото са отглеждани за лов в големи глутници и това е възпитало у тях умение да бъдат общителни към други четириноги. Макар да са енергични и активни, те са чудесни семейни спътници. 

кучетаСнимка: iStock

 

Виж още