7 породи кучета, които приличат на плюшени играчки (СНИМКИ)

куче Снимка: iStock

Е дно от най-хубавите неща при кучетата е, че можем да ги открием във всякакви размери и форми! И, нека си го признаем, в различни нива на привлекателност. Някои породи имат своите уникални характеристики, които ги карат да изглеждат като плюшени играчки. Да, всички сме ги виждали и безспорно сме се умилявали до сълзи от това колко са сладки, нали?

Тези пухкави и симпатични кученца са популярен избор за семейства, които търсят домашен любимец, който е едновременно очарователен, мек и с дружелюбен нрав.

Предлагаме ви да разгледаме някои от тях малко по-задълбочено, като същевременно се насладим на действително изключително сладки снимки. 

Dogsandcats.bg

Защо някои кучета приличат на плюшени играчки?

Ако някога сте си задавали този въпрос, то отговорът едва ли ще ви изненада: това се дължи отчасти на физически характеристики и отчасти на личността на самото куче. Какво имаме предвид? 

пухкаво кучеСнимка: iStock

Тези породи често имат мека и пухкава козина, кръгли лица и големи очи – все неща, които свързваме с плюшените играчки. Освен това, малкият им размер и нежен темпераменти ги правят идеални за гушкане. И още гушкане!

Друга, малко по-прозаична причина, защо някои четириноги силно напомнят по външност на плюшени играчки е, че те са били умишлено селектирани и отглеждани с тази идея. Развъдчиците често кръстосват различни породи, за да създадат кучета със специфични черти, а в някои случаи го правят с ясната цел резултатът да е животно, което силно прилича на плюшено мече, например. 

Но нека спрем с теорията до тук – ето най-миличките и сладки породи кучета, които приличат на плюшени животни! 

  • Кокапу

Кокапу са красиви домашни любимци, кръстоска между Кокер шпаньол и Пудел, които можете с лекота да сбъркате с плюшена играчка. Те имат къдрава или вълниста козина, която сякаш ви приканва да ги погалите. Носовете им силно напомнят на копчета, а леко печалните им очи им придават вид, сякаш имат спешна нужда от прегръдка!

пухкаво кучеСнимка: iStock

Бишоните са малки, пухкави кученца със сладки личица и тъмни очи. Козината им, наподобяваща бял облак, е мека и нежна на допир. Тъй като са игриви и силно привързани, те са страхотни семейни домашни любимци. 

пухкаво кучеСнимка: iStock

Померанът е малко куче с голям характер! Неговото меко и пухкаво палтенце, съчетано с мини лице и жив поглед, неслучайно го превръщат в една от най-популярните породи кучета в света. Тези четириноги са общителни и енергични, обичат да са център на внимание и винаги с желание биха придружили любимия си човек навсякъде!

пухкаво кучеСнимка: iStock

Малки кученца с дълга копринена козина – все характеристики, които карат тези четириноги силно да наподобяват плюшено мече. Кръглото им лице и огромни очи само добавят още един щрих на сладост към цялостното им излъчване. И тъй като по природа са дружелюбни и привързани, те обичат да се гушкат със своите стопани, при това често!

Ши ТцуСнимка: iStock

Средно големи кучета с гъста, пухкава козина, която ги прави да изглеждат като голямо плюшено мече. Техният синьо-черен език и сферично лице ги правят наистина уникални! И тъй като са силно лоялни и са готови да защитават стопанина си самоотвержено, те са подходящи и за пазачи на дома ви. 

пухкаво кучеСнимка: iStock

Няма как да пропуснем Пуделите, които са една от най-популярните породи в световен мащаб. Можете да ги откриете в три размера: той, мини и стандартен. Във всички случаи обаче, къдравото им палтенце и очарователна муцунка неизменно им придават вид на плюшена играчка. И тъй като са интелигентни, те се обучават лесно. Освен това са чудесен избор за семейства с деца. 

пухкаво кучеСнимка: iStock

Елегантните, копринени палтенца на тези кученца ги правят да изглеждат като ходещи плюшени мечета! С с техните дълбоки очи и уникални лица… трудно ще им устоите! Макар и дребни, тези симпатяги са почитани в родния си Тибет като безстрашни охранители на манастири и дворци. Поради това те са защитена порода.

лхаса апсоСнимка: iStock

Ако търсите космат приятел, който е едновременно очарователен и външният му вид не изисква поддръжка, то вашият бъдещ домашен любимец може би се намира в този списък. Защото, освен мили и много привързани, кучетата, които силно напомнят на плюшени играчки се отличават и по това, че са приятелски настроени, лоялни и лесни за обучение. Какво повече може да искате?

 

 

Виж още