Най-чистите породи кучета за всички любители на реда

Пудел Снимка: iStock

М акар на пръв поглед да са несъвместими, не е задължително понятията любител на кучета и маниак на тема чистота да се изключват взаимно. Всъщност,

съвсем възможно е да сте чистник по душа и да обичате реда, като същевременно отглеждате и домашен любимец.

Не ни вярвате? Всичко се свежда до породата. Звучи просто и, ако продължите да четете по-надолу сами ще видите, че и е абсолютно вярно!

Dogsandcats.bg

Някои кучета просто линеят по-малко, изискват по-малко грижи и са по-лесни за обучение (следователно – и по-малко контрол на щетите) и/или е по-малко вероятно да отключат/влошат алергиите. 

Предлагаме ви да разгледаме заедно 10 от най-чистите породи кучета, които са подходящ избор за всеки, който обича реда и чистотата. 

Тези красиви кучета се поддават лесно на дресура и почти не се скубят. Въпреки че няма да намирате големи количества косми на различни места из дома си, добре е да се подготвите, че ще ви се наложи да отскачате регулярно до близкия груминг салон, за да се грижите за впечатляващия външен вид на питомеца си.

ПуделСнимка: iStock

  • Какапу

Тези очарователни кучета са комбинация от Кокер шпаньол и Пудел. В зависимост от това колко от всяка порода има вашето кученце, може да има известно линеене, но в сравнение с други породи, те са в долния край на скалата.

кучеСнимка: iStock

  • Лабрадудъл

Тази порода придоби особена популярност поради това, че козината на представителите й е хипоалергенна. Интелигентни, лоялни и подходящи за хора с алергии – те безспорно за страхотни семейни домашни любимци!

кучеСнимка: iStock

Тези малки кученца се скубят много малко, което означава, че докато поддържате, четкате и разресвате козината им, няма да ви се налага да почиствате валяка за мъх на всеки пет минути.

мини шнауцерСнимка: iStock

Тези сладки бели кученца са дребни и почти не линеят, а като бонус са спокойни, което ги прави грижата за външния им вид и поддръжката им още по-малки.

бишон фризеСнимка: iStock

Името казва всичко! Тези кучета са технически плешиви, така че никога няма да откриете кучешки косми там, където не трябва. 

Мексиканско голо кучеСнимка: iStock

Тези сладки кученца с къдрави опашки имат елегантни палтенца, които не задържат кал и мръсотия.

басенджиСнимка: iStock

Противно на спорната им репутация, хрътките са спокойни кучета, чието най-голямо щастие е да се настанят удобно на дивана до вас. И когато го направят, те няма да оставят и косъмче след себе си!

хръткаСнимка: iStock

Помислете си за гореспоменатите хрътки, но малко по-малки и също толкова незабележими що се отнася до издайнически следи от косми.

Италианска хръткаСнимка: iStock

Въпреки че представителите на породата линеят със средна интензивност, козината им е къса, така че няма да я забележите толкова явно, колкото това ще се случи с излишните косми при други четириноги.

УипетСнимка: iStock

 

 

 

Виж още