10 неща, които да направите с кучето си преди края на лятото

куче Снимка: iStock

Л ятото винаги си тръгва твърде рано и сякаш винаги бихме искали да имаше още малко хубави, дълги и топли дни. Дори и с наближаването на есента обаче, все още имате достатъчно време, за да се отдадете на някои забавни дейности заедно с вашето куче.

Много четириноги обичат да са навън и за тях няма по-голяма радост от това да изследват природата, да плуват, да тичат и да откриват нови миризми. Но любимото им нещо е вие да сте част от това!

Насладете се на оставащите летни дни в компанията на кучето си, взимайте го със себе си – където можете! А ето и нашите 10 идеи за пълноценно и незабравимо прекарване с домашния ви любимец:

Dogsandcats.bg
  • Отидете заедно на плаж

Независимо дали имате късмета да живеете в град, който се намира близо до морето или обичате да пътувате – защо не заведете домашния си любимец на плаж, където са разрешени домашни любимци? За предпочитане е да проверите предварително дали е подходящ за кучета, за да можете спокойно да пуснете косматия си приятел да потича на воля. А ако близо до вас няма такъв – потърсете езеро или река. 

кучеСнимка: iStock

Вижте още: С куче на плаж – 10 съвета за един безопасен и релаксиращ ден

  • Отидете на пътешествие заедно

Понякога целта е самото пътуване. За това дори не е нужно да имате в ума си конкретна дестинация – просто запалете колата, спуснете прозореца, за да усети кучето ви вятъра по лицето си и да може да улови всички нови миризми. Следете за безопасността на косматия си приятел в автомобила и се насладете на споделеното пътешествие заедно!

  • Разходете се по еко пътека

През лятото любимо на много хора с кучета е да се разходят по някоя от многобройните еко пътеки, които предлагат сенчести и усойни места, съчетани с красива природа. Има такива около река Искър, град Трън... Просто въведете дестинацията, където се намирате в търсачката и открийте тази, която е близо до вас!

кучеСнимка: iStock

Вижте още: На планина с куче - за какво да внимаваме

  • Направете му замразено кучешко лакомство

Замразените лакомства са чудесен начин да помогнете за охлаждането на домашния си любимец в горещ летен ден. Можете да направите сами ледената закуска като използвате почти всяко от любимите лакомства на вашия космат другар -просто го оставете да престои във фризера за известно време.

  • Направете си „парти с пръскачка“ в задния двор

Ако домашният ви любимец обича водата, това забавление много би му харесало. Вероятно е било забавно и за самите вас – когато сте били деца. Необходимо ви е просто да откриете двор или градинка с пръскачка (ако самите вие нямате), а след това да поиграете около нея с косматия ви приятел. Доброто настроение и прохлада са гарантирани!

кучеСнимка: iStock

  • Излезте заедно на ресторант

Все още няма заведения за хранене, които да допускат да се храните на една маса с косматия си приятел (а и би било леко неудобно, не мислите ли?). Въпреки това – защо не се срещнете с приятели на вечеря на място, където допускат домашни любимци във вътрешния двор или откритите помещения? 

Изберете маса на сянка и подарете малко социализация на кучето си. Не забравяйте да поискате купичка с вода – важно е кучето ви да остане хидратирано. 

Вижте още: С куче на ресторант - добра идея или не чак толкова?

  • Отидете на къмпинг

Ако сте от типа хора, които обичат да са сред природата – бъдете сигурни, че кучето ви със сигурност ще се радва да се присъедини към вас. Особено ако нямате проблем да нощувате на палатка или каравана. Има много къмпинги, които разрешават да вземете домашния любимец със себе си. Ще имате достатъчно време да се разходите, да поседите до лагерния огън и дори – да погледате звездите. Звучи чудесно, нали?

кучеСнимка: iStock

Вижте още: 10 съвета за безопасно къмпингуване с кучето ви

  • Посетете различен парк за кучета

Вашето куче вероятно има любим парк или градинка за разходки и добре познава маршрута до тях. Докато времето е хубаво обаче, защо не се разходите заедно до някъде другаде? Краят на лятото е чудесно време да проучите и да намерите нови места, където вашето кученце може да намери нови приятели. 

кучеСнимка: iStock

  • Посетете фермерски пазар

През лятото има много пазари, на които фермерите излагат продукти – собствено производство. Най-често това се случва на открито така че можете да вземете домашния любимец със себе си. Това е чудесен начин да пазарувате без да оставяте косматия си другар, а на много от местата се намират и стоки за домашни любимци.

  • Отидете на разходка с лодка

Ако домашният ви любимец обича разходки с кола, може да опитате да го качите на лодка и да му подарите едно по-различно преживяване! Някои от стопаните на четириноги може би не знаят, че вече могат да се намерят специални спасителни жилетки за кучета, което ще ви позволи да спазвате всички правила за безопасност на лодката. 

кучеСнимка: iStock

Какви забавни неща обичате да правите с кучето си на открито? Опитахте ли нещо ново с кучето си тази година? Споделете в коментарите с нас!

 

Виж още