4 забавни занимания с кучето на открито

кучета Снимка: iStock

Е дно от най-хубавите качества на кучетата е, че винаги са готови да дойдат с радост навсякъде с нас! Те имат пълно доверие на своите стопани и с радост биха изпробвали нови игри и забавления, стига ние да ги инициираме.

С настъпването на по-топлите месеци от годината, става все по-лесно и приятно да прекарваме повече време на открито в компанията на четириногите ни приятели. А няма нищо по-хубаво за тях от това да ги изморим наистина „качествено“, така че вечерта да заспят доволни от изпълнения с активности ден!

Ако и вие обичате да включвате кучето си в различни спортове и занимания на открито, то предлагаме ви 4 идеи как можете да го направите. Условието е да сте приключенски настроени, готови за нови неща и с положителна нагласа!

Dogsandcats.bg
  • Грабвайте греблото!

Водните спортове са чудесен начин да прекарате качествено време с домашния си любимец. Те имат неизброими благоприятни ефекти върху организма и са прекрасно средство за повишаване на физическата активност. Условието е кучето да не го е страх от водата, да не влизате твърде надълбоко (за ваша и негова безопасност). Иначе в гребането на каяк, кану или дори – дъска от сърф, няма нищо страшно и е лесно дори за хора без опит. Добре е да се консултирате с местния клуб по гребане предварително, за да се уверите, че няма проблем и домашният ви любимец да се включи.

кучеСнимка: iStock

  • Тичане с препятствия

Един от безспорно най-атрактивните, но и изморителни спортове – бягането с препятствия, е чудесен начин да изпробвате своята физическа форма, а на кучето си – да подарите физическо натоварване, което да го изтощи щастливо. 

За целта можете да си направите сами екшън пътека в близката градина или парк. Ще са ви необходими няколко помощни предмети, които да прескачате като стълбове или щайги. Ако наблизо има дървета с ниски клони – упражнявайте провиране под тях.

  • Вечната игра на фризби

Една класическа игра, която обаче е чудесно упражнение не само във физически, но и в психически план. Тя тества реакциите и съсредоточеността ни, като в същото време е много забавна и енергична. За да вдигнете малко нивото на сложност можете да тичате до ново място, след като вече сте хвърлили на кучето си фризбито. 

кучеСнимка: iStock

Вижте още: Как да научим кучето да играе с фризби

  • Бягане

За прилива на едрофин няма нищо по-добро от бягането в парка. Да научите вашето куче да прави с вас джогинг отнема известно време, но пък в резултат имате верен приятел в тренировките, който не се вълнува дали навън вали или е слънчево. Винаги се консултирайте с ветеринарния си лекар относно допустимото натоварване на домашния ви любимец и носете със себе си бутилка с вода както за вас, така и за него. 

кучеСнимка: iStock

Активностите на открито са чудесен начин да прекараме пълноценно време с четириногия си приятел. Те помагат да заздравим връзката си с домашния ни любимец и носят положителни емоции. За нас е забавно, а за кучето ни – полезно и здравословно!

 

Вижте още:

5 основни команди, на които да научите кучето си

Защо кучетата обичат да гонят катерици

 

 

Виж още