7 големи кучета, които всъщност са огромни бебета

голямо куче Снимка: iStock

М ожем да открием кучетата в различни размери, но повечето хора подхождат една идея по-внимателно, когато говорим за по-едрите породи четириноги. И за това, разбира се, си има причина. Големината на някои кучета действително действа респектиращо, а външният им вид – несъмнено впечатлява. Колкото и внушителни да са някои четириноги обаче, често външният вид лъже! Защото, що се отнася до характера им, те по-скоро са просто големи бебета, които искат да се сгушат в стопанина си. 

Ако търсите нежен гигант, който да допълни по неповторим начин семейството ви – предлагаме ви да разгледате 7-те породи в списъка ни по-долу. 

Голяма и мощна порода, представителите на която в миналото са използвани за водно спасяване. Поради службата си към хората, тези кучета са много социални, лоялни и послушни, въпреки размера си. Неслучайно бавачката Нана в "Питър пан" е порода Нюфаундленд.

голямо кучеСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Въпреки че първоначално са използвани като пазачи, съвременните Мастифи са нежни гиганти. Това е голяма, мощна порода, изключително лоялна към своето човешко семейство. Послушни четириноги, които се справят добре с деца, въпреки респектиращия им вид. 

голямо кучеСнимка: iStock

Немските догове са друга гигантска порода, първоначално използвана за охрана на дом, въпреки че днес много рядко можете да срещнете представителите й в това си амплоа. Днес тези внушителни четириноги са известни със своята мила, любвеобилна и леко шантава личност, винаги търсеща забавления и приключения. Те са много социални и нежни кучета, които обичат да прекарват време със стопаните си.

голямо кучеСнимка: iStock

Представителите на тази гигантска порода са служили на хората за различни неща през годините, включително – теглене на колички и обща селскостопанска работа. Те са социални и добродушни кучета, които обичат да прекарват време с хората и да срещат нови приятели. Активни и пълни с енергия, те обичат да са на открито и изискват доста упражнения. 

голямо кучеСнимка: iStock

Ирландските вълкодави са големи кучета, използвани в родината си за лов и охрана. Размерът им създава плашещи асоциации, но всъщност те са много послушни и социални същества. Интелигентни, сдържани и непринудени, Вълкодавите днес са предпочитани домашни любимци по целия свят. 

голямо кучеСнимка: iStock

На пръв поглед тези кучета изглеждат свирепи и това вероятно е част от причината, поради която са много добри пазачи. Всъщност обаче, представителите на породата са доста меки и послушни. Силни, мощни четириноги, но чувствителни и привързани към своите стопани – такива са Булмастифите. 

голямо кучеСнимка: iStock

Санбернарът е може би класическият пример за нежен гигант, който се държи добре с хора от всички възрасти, включително малки деца. Това са големи, сладки, лоялни и привързани кучета, които имат приятен темперамент, помагащ им да са добри в издирването и спасяването на хора – работа, за която са били използвани първоначално. Плашещи с размера си, но социални, мили и благородни компаньони – такива са Санбернарите.

СанбернарСнимка: iStock

 

 

Виж още