9 породи, които изглеждат като кученца, дори когато са напълно пораснали

куче Снимка: iStock

Н яма две мнения по въпроса, че малките кученца са просто неустоими! Трудно е да устоим на големите им очи, малки носове, пухкави опашки и тромави лапички. И все пак, като собственик на четириного добре знаете, че този сладък период отминава и в даден момент косматата ви топчица обич ще се превърне в зряло куче. Някои породи, като Староанглийската овчарка или Немският дог, например, дори стават по-едри от доста хора! Но не всички четириноги са предопределени да станат гиганти. Всъщност, някои от тях могат да изглеждат малки, дори когато са напълно пораснали.

Ако имате малък апартамент или просто искате домашен любимец, чиито размери да позволяват да го вземете със себе си на различни места, малките кучета са чудесен избор. 

Предлагаме ви да разгледаме 9 породи, чиито представители изглеждат като кученца през целия си живот. И те със сигурност ще разтопят сърцето ви в секундата, в която ги погледнете!

Йоркитата са предпочитани домашни любимци по целия свят, известни със своето привързано поведение. Въпреки че козината им може да стане много дълга, повечето хора предпочитат да я поддържат със средна дължина. Тези териери рядко тежат повече от 3-4 кг.

Dogsandcats.bg

кучеСнимка: iStock

  • Пъгъл

Пъгъл е куче, кръстоска между Мопс и Бигъл. Тези четириноги се разбират чудесно с деца, имат игрив и весел дух. Обикновено тези кучета достигат височина между 30 до 40 см, а килограмите им рядко надвишават 12-13 кг. Въпреки размерите си обаче, ще ви бъде истински трудно да отгатнете действителната възраст на някое от тези четириноги.

  • Той пудел

Тези малки Пудели не стават по-големи от 25 см и обикновено тежат не повече от 2-3 кг. Въпреки джобния си формат, тези кученца имат голямо самочувствие, отличават се с интелигентност и ловкост, които ги превръщат в перфектен избор за стопани без опит или хора, които просто искат по-малък домашен любимец. 

кучеСнимка: iStock

Трудно можете да устоите на изразителния поглед и меките, отпуснати уши на Кавалерите! Кинг Чарлз са известни с нежния си нрав. Изключително привързани и любвеобилни, копринената им козина достига умерена дължина.

кучеСнимка: iStock

Искате малко куче с буйна опашка и дълги, пухкави уши? Японският хин предлага всичко това, че и отгоре! Тези четириноги запазват вид на кученца през целия си живот, а очарователната им личност ще ви накара да се влюбите веднага!

Малтийските болонки са малки кученца – не достигат повече от 3 кг с височина между 17-23 см. Представителите на породата се отличават с изразителните си муцунки и бъдете сигурни, че са готови да ви дадат и да ви радват с цялата обич, на която са способни.

Известни с красивата си дълга козина, Ши Тцу са симпатични малки кученца, игриви и общителни, те приличат на кутрета почти до края на живота си (който обикновено е с продължителност над 10 години). Отглеждани като компаньони на знатните особи в двореца в Древен Китай, тези мъници и до днес са запазили царствената си осанка.

кучеСнимка: iStock

Докато Английският булдог може да стане доста голям, Френският му братовчед рядко надвишава 25-27 см височина с обичайно тегло между 12-13 кг. Повечето стопани ще потвърдят, че възрастните представители на породата приличат на малко по-голяма версия на кученцата.

кучеСнимка: iStock

Чихуахуа е малко куче с огромен характер. Тези бдителни и забавни джобни кучета са сред най-старите породи в Америка, с произход, който датирамного назад - от древните кралства от предколумбовите времена.

кучеСнимка: iStock

Има причина всички да обичат Коргитата, включително и кралицата на Англия Елизабет II. Тези малки очарователни кученца са с игрив и весел нрав. А ако ги погледнете, то със сигурност ще се затрудните да определите точната им възраст.

 

 

Виж още