Какво да попитате хотел, в който твърдят, че приемат домашни любимци

куче хотел Снимка: iStock

Н ямате търпение да се впуснете в едно релаксиращо, безгрижно и зареждащо коледно бягство? А, за да е всичко още по-хубаво, сте решили да включите в зимната си ваканция и любимото си куче?

В наши дни пътуването с куче, котка или друг космат приятел е не само възможно, но и доста лесно! Много хотели се гордеят, че са подходящи за четириноги, но какво точно означава „хотел, който приема домашни любимци“?

Колкото и да ни се иска да ви дадем универсален отговор, истината е, че критериите, по който един хотел се само/определя като „подходящ за домашни любимци“ са индивидуални и варират. Това е само една от причините, поради които е добра идея да прегледате една идея по-внимателно уебсайта на избраното от вас място или директно да позвъните, преди да тръгнете натам.

куче хотелСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Какво означава да бъдеш приятелски настроен към домашнителюбимци?

Понякога хотелите, които приемат домашни любимци, просто посрещат четириногите приятели заедно със собствениците им. Друг път тези места предлагат специално настаняване за животните, независимо дали става въпрос за по-голям двор за разхождане в рамките на имота, специално меню или дори – услуги, свързани с разхождане и компания за питомците ви. 

Без значение каква е дефиницията на даденото място, ако то е определено като „подходящо за домашни любимци“ (pet friendly, това значи, че собствениците му се опитват да направят престоя възможно най-приятен – както за хората, така и за техните домашни любимци.

куче хотелСнимка: iStock

Правила за настаняване на домашни любимци в хотел

Когато пристигнете в хотела и се регистрирате, добре е да използвате момента и да попитате за всички неща, свързани с домашния ви любимец: къде може да ходи и къде не, има ли място наоколо, където да го изведете, за да се облекчи, дали е позволено да се качва по легла или мебели, дали може да ви придружи до бара или ресторанта и др.

Освен да следвате обявените правила и да държите четириногия си другар на повод в общите помещения, има още някои неща, за които можете да помислите и да се подготвите.

  • Освежете се с една тренировка, преди да тръгнете

Със сигурност ще искате кучето ви да се държи по най-добрия възможен начин, така че не забравяйте да опресните някои от основните команди за послушание преди пътуването си. 

кучеСнимка: iStock

  • Носете любимите вещи на домашния си любимец

За да помогнете на кучето си да се почувства малко по-близо до дома си в хотелската стая, добре е да вземете някои от нещата му заедно с вас. Леглото на животното, няколко играчки и любимо одеяло ще допринесат много, за да се чувства питомецът ви комфортно на ново за него място.

Освен това се препоръчва да не променяте внезапно диетата на кучето си (без да броим допълнителните лакомства по време на пътуването, разбира се!). Опитайте се да се придържате към обичайното му меню и не забравяйте да вземете паничките за вода и храна с вас!

Какво е добре да попитате в хотел, който приема домашни любимци

Независимо дали питате при пристигането си или още при самата резервация (в случай, че се случва по телефона), добре е да имате предвид няколко въпроса, като:

  • Всички стаи ли са подходящи за домашни любимци?

Най-сигурният начин да избегнете усложнения при пътуване с домашния ви любимец е да се уверите, че в хотелът знаят за него още от самото начало. Това ви гарантира, че когато резервирате стаята си, ще получите подходяща и няма да има неприятни изненади, започващи още с пристигането ви.

кучеСнимка: iStock

  • Има ли допълнителна такса за домашни любимци?

В наши дни много хотели, приемащи домашни любимци, имат начисляват допълнителна такса към сметката за стаята. Точната сума обаче варира – най-често в зависимост от размера на кучето. Има места, където може да има и възстановим депозит или такса за почистване, така че не забравяйте да попитате за това предварително.  

  • Има ли ограничения за това какви домашни любимци са добре дошли?

Бихме искали да можем да потвърдим, че всички домашни любимци са добре дошли навсякъде, където това е обявено, но, за съжаление, това не е точно така. Много места имат ограничения за вида, породата и теглото на животните, които допускат. 

Запознайте се с политиката на избрания от вас хотел преди да тръгнете – последното нещо, което бихте искали, е да пристигнете там само, за да разберете, че вашето куче не може да остане!

кучеСнимка: iStock

  • Можете ли да оставите кучето само в стаята си?

Много хотели, описани като подходящи за домашни любимци, не позволяват на животните да остават в стаята без надзор. На тези места дори и най-добре възпитаните четириноги трябва да са придружавани от стопаните си, освен ако не е посочено друго. В противен случай може да има допълнителна такса, глоба или депозитът (ако има такъв) да бъде загубен. За това – проучете как стои въпроса и бъдете внимателни.

Когато пътувате с домашния си любимец, една допълнителна проверка никога не е излишна! Когато не е нужно да се тревожите за подробности, касаещи мястото, където ще останете, можете да се съсредоточите върху това да се насладите максимално на създаването на чудесни спомени с най-добрия ви приятел!

 

 

 

Виж още