10 породи кучета, които обичат да си подремват

куче Снимка: iStock

А ко сте от привържениците на по-спокойния, лежерен начин на живот, не спортувате активно, а от всичко най-много мразите ставането рано сутрин, то този списък е точно за вас! Селектирали сме 10 от породите кучета, които са известни със своята склонност да си подремват често.

Представителите им със сигурност няма да ви будят за разходки в ранни зори, а следобед биха предпочели една добра дрямка вместо обичайната доза игри:

Всички знаем колко много тези кучета обичат да си дремват. Те може би са най-добрият избор за всеки, който иска да има компания и верен приятел в спокойните следобеди. Стига, разбира се, да нямате нищо против хъркането!

куче спиСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Подобно на други кучета от по-едри породи, тези четириноги спят много. Те не са особено активни и ежедневните разходи очевидно са съвсем достатъчни, за да дремват с часове след това.

Стопаните на представителите на породата ще потвърдят – Басетът може да заспи навсякъде. Щом се почувстват уморени (което се случва често), тези симпатични кученце с лекота придремват където им попадне. 

куче спиСнимка: iStock

Малко и любвеобилно кученце, този пухкав симпатяга предпочита скута на стопанина си за следобедната си дрямка. Тези кученца обичат игрите и нямат нужда от особена физическа активност, за да са във форма.

Макар да свързваме хрътките с бързото бягане, докато са вкъщи те прекарват по-голямата част от времето си дремвайки. Това са кучета-спринтьори, а не бегачи за издръжливост, нали? 

хръткаСнимка: iStock

Голямо и меко куче, което много обича да спи – така стопаните му биха описали породата. И това, разбира се е добре, защото никой не би искал едно 180-килограмово куче да тича след топка в къщата му, нали?

кучеСнимка: iStock

Това вероятно е породата, която най-много се доближава до „котешкия“ нрав. Представителите й са известни с това, че обичат да спят. Но ако разчитате, че ще се сгушат до вас, по-добре се откажете – тези кучета обичат да спят сами. 

кучеСнимка: iStock

Подобно на другите големи кучета в този списък, и Немският дог обича да си подремва. 

кучеСнимка: iStock

След като вълнението от съвсем рутинна случка като това, че се прибирате от работа се изчерпи и той получи няколко лакомства, в ежедневието на Мопса е дошъл момент за дрямка. И така – всеки ден. 

кучеСнимка: iStock

След бърза разходка повечето Кокери нямат проблем, дори предпочитат да си подремнат. И го правят преди, по време и след обяд. Да не забравяме – и след вечеря.

кучеСнимка: iStock

 

 

 

 

 

Виж още