8 от най-общителните породи кучета

Лабрадор ретривър Снимка: iStock

Х ората често избират домашния си любимец водени от желание да открият в негово лице лоялен приятел, който да внесе радост и щастие в живота им. Сред голямото разнообразие от породи, някои четириноги са по-известни със своя общителен характер и дружелюбен темперамент. 

Тези кучета обикновено са енергични и приятелски настроени, и обичат да бъдат център на внимание, което ги прави идеални спътници за активни семейства и хора, които предпочитат социални дейности и приключения на открито.

Предлагаме ви да разгледаме заедно осем от най-общителните породи кучета – може би тук ще откриете бъдещия си домашен любимец!

Dogsandcats.bg

Лабрадорите са известни със своя приятелски и общителен характер. Като една от най-популярните породи в световен мащаб, те са обичани заради нежното си и игриво поведение. Лабрадорите са невероятно социални животни, които имат нужда от човешко взаимодействие и се радват да бъдат част от различните семейни дейности. Тези кучета са известни с любовта си към приключения на открито, независимо дали става въпрос за игри в парка, плуване в езеро или туризъм в планината. Стремежът им да угодят и интелигентността им ги правят много податливи на дресура. 

Лабрадор ретривърСнимка: iStock

Голдъните са друга порода, чиито представители са известни със своя общителен и приятелски характер. Красивият им външен вид е съчетан с нежен, привързан темперамент. Те са известни със своята общителност – те се чувстват най-добре със собственик, който може да им обърне много внимание. Разбират се добре с деца и други домашни любимци, като показват търпение и толерантност, което ги прави идеални семейни другари. Голдъните също са много интелигентни и нетърпеливи да угодят, което ги прави лесни за обучение. 

голдън ретривърСнимка: iStock

Бигълите са известни със своята приятелска и общителна личност. Първоначално отглеждани за лов, те имат изострено обоняние и любопитен характер, който често ги кара да изследват с ентусиазъм заобикалящата ги среда. Те са социални животни, които се радват на компанията на хора и други кучета. Енергични и игриви, Бигълите са чудесни спътници за активни семейства, които обичат дейности на открито. Приветливият им нрав ги прави отлични с децата, а размерът им ги прави подходящи както за къща, така и за апартамент. 

БигълСнимка: iStock

Боксерите са известни със своята безгранична енергия и игрив характер. Те са невероятно социални и създават силни връзки със семействата си. Общителната им природа и приятелско отношение често ги карат да търсят взаимодействие и игра – както с хора, така и с други четириноги. Боксерите са много енергични и обичат да се занимават с физически дейности,  което ги прави отлични спътници за активни стопани. Въпреки мускулестото си телосложение и понякога плаше външен вид, Боксьорите са нежни и привързани, особено с деца. 

БоксерСнимка: iStock

Пуделите са изключително интелигентни и енергични кучета, известни със своя приятелски и общителен характер. Можете да ги откриете в три размера – стандартен, мини и той, всеки от които се отличава със своята жива и открита индивидуалност. Тези четириноги са невероятно социални и се чувстват най-добре, когато са около своя човек, като често създават силни връзки със семейството си. 

пуделСнимка: iStock

Те са известни със своето игриво и енергично поведение, като искрено се наслаждават на дейности като донасяне, бягане и дори плуване. Интелигентността на тези четириноги ги прави много податливи на обучение, като те често се отличават в състезания по аджилити. Приятелската им природа се простира и до непознати хора и други домашни любимци, което ги прави отлични другари както за семейства и необвързани, така и за възрастни хора. 

Коргитата са малки кучета с голям характер! Известни с късите си крака и очарователна външност, те са изключително дружелюбни и общителни. Първоначално отглеждани като пастирски кучета, те имат естествената склонност да бъдат активни и социални. Коргитата са енергични и игриви кучета, които се наслаждават на дейности като бягане, донасяне и дори – участие в състезания по ловкост. Въпреки малкия си размер, те са уверени и общителни, като често търсят общуване както с хора, така и с други животни. 

уелско корги пембрукСнимка: iStock

Кавалерите са малки кучета, известни със своя привързан и нежен характер. Те се чувстват най-добре, когато са около стопанина си и са невероятно общителни! Известни със своето приятелско отношение и нетърпение да угодят, тези шпаньоли са прекрасни спътници са семейства, необвързани и възрастни хора. Въпреки дружелюбния си характер обаче, Кавалерите могат да бъдат срамежливи около непознати. Може да им отнеме известно време да свикнат с нови хора, но стават любящи и лоялни, щом се почувстват комфортно.

Кавалер Кинг Чарлз шпаньолСнимка: iStock

Самоедите са големи, пухкави кучета, известни със своя приятелски и общителен характер. Те са невероятно социални и обичат да са сред хора! Тези четириноги имат игриво и енергично поведение, което ги прави отлични другари както за активни семейства, така и за хора, които живеят сами. Приятелското им отношение се простира и до непознати, така и до други кучета. 

СамоедСнимка: iStock

Самоедите са известни със своята нежна и привързана природа, като често създават силни връзки със семействата си. Въпреки големия си размер, те са нежни и търпеливи, което ги прави страхотни с децата. 

 

 

 

Виж още