8 породи кучета, които обичат да плуват

куче Снимка: iStock

М акар всички кучета да са обединени от идеята, че банята и къпането са нещо безкрайно лошо и неприятно, нещата стоят коренно различно, когато става въпрос за плуване и игри в различни водоеми на открито. Да, що се отнася до плуването, някои четириноги просто нямат търпение да влязат във водата и могат да прекарат в игри и забавления цял ден!

Селектирахме 8 породи, чиито представители носят любовта към водата в себе си – ако сте почитатели на плуването или водните спортове, сред тях ще откриете своя верен спътник!

Една от най-популярните породи кучета в света, тези четириноги са отглеждани за лов и донасяне на дивеч от водата на брега. Поради това те са добри плувци – идва им напълно естествено! Активни и интелигентни, достатъчно нежни и внимателни за служебни и кучета – водачи, Лабрадорите са чудесен избор за семеен приятел, който ще е с вас във всичко – включително и във водата!

кучеСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Този нежен гигант е участвал в миналото в мисии за спасяване на удавници в открито море. Освен добри плувци, тези кучета са със спокоен, уравновесен и кротък темперамент. И въпреки внушителните си размери, Нюфаундлендите са признати с нежното си, мило и любвеобилно отношение към деца.

кучеСнимка: iStock

Порода, която тепърва набира популярност у нас. Тези ретривъри са селектирани в района на залива Чесапийк в САЩ с цел да помагат на ловците за извличане на плячката от водата. Подобни на външен вид и размер с Лабрадорите, Честитата се отличават с леко чупливата си козина. Чудесни семейни кучета, които се подходящи за стопани, които водят активен начин на живот.

кучеСнимка: iStock

Селектирани за помощници на моряците, тези кучета обичат водата и са много добри плувци. Активни и интелигентни, те са чудесни семейни приятели, които винаги ще са до вас в различните активности като плуване, катерене, тичане, каране на колело и др.

кучеСнимка: iStock

Отглеждани на територията на Великобритания главно за помощници в лова както на суша, така и във вода, тези кучета са много добри плувци и могат да прекарат часове в някоя река или езеро. Подобно на всички ретривъри те са активни, игриви, социални и силно привързани към стопанина и семейството си кучета. 

Малко позната порода у нас, развъждана главно в района на Нова Скотия за извличане на водолюбиви птици по време на лов. Тези кучета са интелигентни, много активни и имат нужда от стопани, които водят динамичен начин на живот, обичат разходките извън града, спортуват, плуват или се катерят. Новошотландците са добри и в различни спортове, свързани с гмуркане.

кучеСнимка: iStock

Въпреки че сме свикнали да свързваме тези кучета с изисканите им прически, които гордо демонстрират на изложби и конкурси, оказва се, че Пуделите нямат нищо против да се намокрят! Всъщност едно от старите имена на тези четириноги е било „воден ретривър“. Те са много енергични и интелигентни, обичат да плуват и играят във водата, ловки и бързи са, което ги прави чудесни спътници за всеки, който води активен начин на живот. 

Известни като най-високите представители на семейството на ретривърите, тези кучета се разпознават лесно по плътната си къдрава козина. Ценени са заради изключителните си ловни способности, които демонстрират както на сушата, така и във водата. Чудесни семейни кучета, които се разбират прекрасно с деца, любвеобилни и в желанието си да угодят на стопанина си биха направили всичко.

 

Виж още