Най-подходящата порода куче за всеки тип пътешественик

куче Снимка: iStock

В секи знае, че кучето е най-добрият приятел на човека. И като отговорни стопани вярваме, че рутината и ежедневните навици са ключови за правилното отглеждане на домашните ни любимци. За това и много хора мислят, че е невъзможно да се съвместят двете неща – да имаш куче и да пътуваш. 

Запалените пътешественици често се изправят пред дилеми от типа: Да взема ли кучето със себе си или не? Дали ще се чувства добре на плажа? Как биха му понесли големите тълпи от хора или шума, например. Ако и вие поне веднъж сте си задавали някой от тези въпроси – не се страхувайте. Защото кучетата са много адаптивни животни и могат да бъдат верни спътници на хора, които усещат, че пътуването сякаш е в кръвта им! 

Независимо дали обичате екскурзиите на морето и да стоите на плаж докато небето се обагри в златистите краски на залеза, или сте любители на градските почивки със семейството – вижте

Dogsandcats.bg

Породите кучета, които с лекота ще се впишат във вашия начин на живот и стил на пътуване. 

Чакате почивката си с нетърпение всяко лято и обичате тя да се случва на място, обградено с красиви плажове, на които - лежейки на златния пясък да отпивате коктейл с книга в ръка да се наслаждавате на мелодията на вълните? Лабрадорите биха били чудесна компания именно за такъв тип ваканция. Представителите на породата обичат водата и са страхотни спътници, независимо дали искате да мързелувате цял ден или предпочитате плажните активности и игри. Най-добрият съвет на ветеринарните лекари е да свикнете кучето да идва с вас на плажа от най-ранна възраст. Така пясъкът няма да е голям проблем за него.

кучеСнимка: iStock

Ако туризмът, катеренето и опознаването на нови места е вашият ваканционен стил, то не само Късокосместият пойнтер – повечето породи ловни кучета, може да бъде вашия идеален партньор. Пойнтерът има много енергия в запас – винаги готов за нови приключения!

Тези кучета са страхотни плувци и се славят със сила, пъргавина и издържливост. Най-добре е да започнете обучението им рано – а ако ги тренирате за ориентация – нека да е на някое място извън града – това ще отключи всичките им ловни инстинкти!

кучеСнимка: iStock

Ако обичате да посещавате нови градове и да се радвате на културата им – красивите и очарователни шпаньоли са перфектен избор за вас. Тези четириноги се отличават с приятелски темперамент и адаптивност, което позволява да ги взимате със себе си и на по-шумни места с повече хора. За това – „запознайте“ кучето си и града възможно най-рано – нека четириногото от малко свиква с различните миризми и звуци.

Дружелюбният и спокоен характер на тези кучета ги прави чудесни спътници, които с лекота да вземете със себе си при по-дълъг път. Те имат достатъчно енергия, но в същото време – могат да прекарат в раница или клетка по-дълги периоди. Бостън териерите са интелигентни и общителни, а съветът на специалистите е – аклиматизирайте Бостън териера в градския транспорт още от малък, за да е спокоен по време на път.

кучеСнимка: iStock

Ако сте свикнали да не правите разделение между работата и свободното си време, а единствената ви възможност да пътувате често се оказват командировките – Бордър териерът е кученцето за вас. Тези дребни симпатяги почти не изискват грижи, което е идеално за заети хора, освен това са интелигентни и независими. А това значи, че без проблем можете да ги оставите в хотела докато трае бизнес срещата ви. Ключово е да ги социализирате от рано.

Ако най-щастливи ви прави да почивате със семейството си и търсите куче, което е приятелски настроено, търпеливо, внимателно и активно – Голдън ретривърите са вашият най-правилен избор. 

Тези кучета са едновременно социални и внимателни, което значи, че са търпеливи с децата, но и обичат да се запознават с нови хора. За тях няма проблем да бъдат около непознати – бъдете сигурни, че бързо ще скъсят дистанцията! Обичат игрите и с радост ще се включат във всички семейни забавления. Съветът на специалистите е да започнете обучението още след 4-тия месец. 

кучеСнимка: iStock

Какъв пътешественик сте? Имате ли любима порода кучета, с която да пътувате? Споделете с нас!

Виж още