12 често срещани домакински предмета, с които котките обичат да си играят

котка играе Снимка: iStock

У морихте ли се да харчите пари за играчки, които вашата котка не харесва? Или мъркащият приятел играе с тях, но скоро губи интерес. Хубавото на котките е, че те могат доста лесно да се забавляват с предмети от дома ни, които хем са безопасни, хем не ни костват допълнителни разходи, хем котките са щастливи. Кои са тези предмети? Даваме ви 16 идеи за предмети от дома, които ще свършат чудесна работа на гальовния приятел!

1. Кутии

Оставете картонена кутия на земята и просто изчакайте. Сигурно ще отнеме по-малко от минута на мъркащия приятел да подуши кутията, да я обиколи, след което да влезе вътре! Котките обичат скрити пространства, а кутиите предлагат плътно заграждение, което действа идеално като малка пещера, помагайки на вашата котка да се чувства сигурна и защитена.

котка играеСнимка: iStock

Преминете на следващото ниво, като подредите кутиите и построите крепост за коте!

Dogsandcats.bg

2. Коркови тапи и топки за пинг-понг

Корковите тапи и топчетата за пинг-понг са леки и лесни за хвърляне по пода. Топките за пинг-понг са забавни, защото вашата котка може да ги преследва бързо. Хубавото е, че те са достатъчно големи, че да не може котката ви да ги глътне.

3. Плюшени играчки

Някои котки могат да се привържат към плюшено животно и ще го носят из къщата. Можете да намерите всякакви плюшени животни с размер на котка със скрити торбички, където можете да скриете лакомства и котешки хапки.

4. Чаршафите на леглото ни

котка играеСнимка: iStock

Случвало ли ви се е да оправите леглото си, след което да спрете да видите буца под чаршафите? Това е вашата котка.

Подобно на кутиите, чаршафите осигуряват плавно заграждение, което е меко, топло и изпълнено с вашия аромат. Освен това те са просто забавни.

5. Килими

Килимите са здрави и влакнести, но достатъчно леки, за да може мъркащият приятел да лежи под тях и да се крие. Килимите също имитират трева, поради което котката ви бърза към килима в 3 сутринта, за да повърне. Вземете нашия съвет - не харчете твърде много пари за килими, ако имате котки.

6. Хартия

Повечето мъркащи приятели се забавляват чудесно с топчета от хартия. Можете дори да направите различни размери или да ги облепите с тиксо!

котка играеСнимка: iStock

7. Ролки от тоалетна хартия

Когато ви свърши тоалетната хартия, запазете ролките. Те са идеални за скриване на играчки и лаомства и са безопасни за дъвчене. Освен това са леки, което ги прави идеални за преследване из къщата.

8. Кубчета лед

Те са отлична лятна играчка за банята или на място, което имате плочки и не се притеснявате, че ще ес намокри. Освен това можете да овкусите кубчетата лед със сок от риба тон и пиле. Вашата котка ще се забавлява и ще получи вкусно лакомство в едно.

9. Течаща вода

Клише е, че котките мразят водата, но някои породи котки обичат водата толкова много, че са готови да скочат под душа със стопаните си. От време на време отваряйте крана или купете на вашето коте фонтан и гледайте как любопитството надделява над страха от водата.

10. Чорапи

Можете да скриете всичко в стар чорап, давайки на котката си забавно ловно изживяване. Скриването на любимите му лакомства вътре ще даде много умствена стимулация, докато се опитва да стигне до него.

11. Торби от пазар

Чанти за пране, хартиени торби и чували са отлични възможности за екстремно забавление на котки.

котка играеСнимка: iStock

12. Връв и въже

Въжето е идеално и приличат на плъзгаща се плячка, готова да бъде уловена в миг. Внимавайте обаче. Тънката връв може да бъде много опасна, ако котката ви я погълне, така че винаги трябва вие да държите връвта и да играете с котката си. Това не е подходяща играчка за котка, която играе сама.

Домакински предмети, които трябва да избягвате

Няколко домакински артикула служат и като забавни котешки играчки, но има и много дроги, които трябва да избягвате да давате на котката си.

  • Найлонови торбички: Ако не внимавате, найлоновите торбички ще задушат котката ви и ще я разкъсат на парчета. Малките парчета могат да се ядат, което не е здравословно за котка.
  • Тънка връв и прежда: Връвта и преждата могат да представляват опасност от задавяне и да причинят запушване на стомашно-чревния тракт, ако бъдат погълнати. Вместо това се придържайте към по-дебели, по-здрави тъкани и винаги ги наблюдавайте около връвта.
  • Токсични стайни растения: Растенията ще повлияят на вашата котка по различен начин в зависимост от растението. Някои причиняват леко стомашно разстройство, докато някои могат да бъдат фатални. Проучете растението, преди да го донесете у дома.
  • Бижута: Острите ръбове и скъпоценните камъни могат да унищожат вътрешностите на вашата котка. Ако видите бижута на пода, не се колебайте да ги вземете и приберете, преди котката ви да ги хване.
  • Алуминиево фолио: Алуминиевото фолио е тънко и лесно се къса, така че котката ви може да погълне част от него. Избягвайте да предлагате алуминиево фолио като играчка.

котка играеСнимка: iStock

Някои домакински предмети трябва да се избягват, но има няколко неща, които можете да предложите на котката си без притеснение. Това може да се отрази положително на бюджета ви и да спестите парите от скъпи играчки за котки. А защо да не започнете да правите сами замъци и кули за котки. Това ще е забавно колкото за вас, толкова и за вашия мяукащ приятел!

Виж още