6 забавни начина да отпразнувате рождения ден на котката си

рожден ден котка Снимка: iStock

Р одителите на домашни любимци могат да бъдат доста изобретателни, когато става въпрос за рождените дни и годишнините от осиновяването на техните мъркащи приятели. Котките не само показват безусловна любов и обич (от време на време), но според науката те дават на собствениците си безкрайно много радост, забавление и дори - по-здраво сърце!

Така че е време да покажете известна признателност, а няма по-подходящ момент за това от рождения ден на мъркащия ви спътник! Тук сме, за да ви дадем няколко идеи как да направите този ден незабравим за гальовния спътник и заедно да се забавлявате!

1. Изберете подходящ подарък

Ако с месеци разглеждате най-различни котешки играчки и изучавате коя би се харесала на мъркащия спътник - време е да изберете някоя! На пазара има толкова различни аксесоари за котки, че със сигурност лесно ще откриете подходящата.

Независимо дали мъркащият приятел харесва активни играчки или пък нещо, което да гушка или драска - със сигурност няма по-добър момент от рождения ден, за да добавите ново котешко забавление в дома!

Dogsandcats.bg

2. Поглезете котката си коча билка

Празнувайте щастливия ден с котката си, като ѝ дадете коча билка. Можете да я откриете в зоомагазините под различна форма - изсушени листа или пък в играчка. Тази билка действа различно на гальовните животни - някои стават много игриви, други се успокояват и стават много мили, сякаш са се разгонили. Ако досега не сте давали на котката си коча билка - започнете плавно с няколко изсушени листа, поставени върху котешкото дърво и вижте как ще реагира.

3. Направете котешка торта

рожден ден коткаСнимка: iStock

Специално лакомство за рожден ден или някоя хубава премиум котешка храна, могат да бъдат много добър избор за гальовния приятел. Ако купувате нова храна, която все още котката ви не е опитвала - бъдете подготвени, че тя може и да не остане очарована от тази „торта“. Все пак, гальовните животни могат да са много капризни за храна.

Ако имате притеснение, че може да стане нещо подобно, заложете на сигурно- лакомства или храна, която със сигурност знаете, че котката ви обича.

4. Поиграйте с котката си

Отпразнувайте рождения ден на мъркащия приятел като му отделите повече време за игра. Ако през останалото време сте заети и нямате твърде много възможност да играете на въдица или да хвърляте топчета на гальовния приятел, то със сигурност за рождения ден това би бил повече от прекрасен подарък. Котките обичат да преследват, гонят, дебнат и да скачат, така че това е чудесен момент, в който можете хубаво да изморите от забавление мъркащия приятел.

5. Разходка на каишка навън

Ако гальовният ви спътник обича разходките на открито и понякога го взимате с вас на пикник или някоя разходка в природата - можете да направите това и за рождения му ден. Котките, които харесват разходките навън се ангажират много от преживяното в природата. Преди разходките - уверете се, че гальовния спътник е обезпаразитен вътрешно и външно.

6. Включете се в добра кауза

Освен да поглезите мъркащия приятел, можете да отпразнувате рождения му ден като се включите в някоя кауза за котки или бездомни животни. В България има множество неправителствени организации и възможности, с които бихте могли да помогнете - дали с храна, парично дарение или помощ при почистване в някой приют. Със сигурност това ще означава много за прекрасните животинчета, които имат нужда от подкрепа.

Рожденият ден на вашия домашен любимец със сигурност е важно събитие. По този начин можете да отпразнувате щастието от съжителството с него. Няма по-прекрасен начин от това да изненадате котката си и да прекарате специално време с нея. Макар че котката със сигурност не усеща, че има рожден ден както ние, хората, то тя със сигурност ще е щастлива от лакомствата или по-голямото внимание.

Вижте още:

Видове котешки играчки

Мога ли да разхождам котката си навън

Колко време трябва да отделям на котката ми за игра

Виж още