9 породи кучета, идеални за домошари

Немски дог Снимка: iStock

В сички знаем, че голяма част от кучетата обичат да тичат, играят и да изследват света около себе си. Но какво да правите, ако сте по-скоро от типа хора, които обичат да прекарват време у дома? Имаме добра новина! Има много кучета, които с радост биха се настанили на дивана до вас!

Има определени породи четириноги, които са по-спокойни и по-отпуснати спрямо други. Те изискват по-малко упражнения, за да са щастливи и здрави. И макар списъкът по-долу далеч да не е особено обширен, разглеждайки го ще добиете представа за някои от кучетата, които са перфектни домашни любимци за хората, които обичат да си стоят вкъщи!

Тези сладки набръчкани четириноги са страхотна компания за гушкане или кратка дрямка на дивана! Булдозите прегряват доста лесно, не понасят прекомерното физическо натоварване и упражнения, така че са далеч по-добри приятели за пуканки и любим филм у дома, отколкото бягане в парка. Нещо повече, те наистина обичат да мързелуват!

булдогСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Кавалерите са спокойни и привързани кучета, което ги превръща в страхотна компания за всички, които предпочитат уютна вечер у дома пред дълга нощ навън. За тези четириноги никое приключение не е толкова добро, колкото прекарването на време в гушкане с вас!

Кинг Чарлз шпаньолСнимка: iStock

Малтийската болонка е почти перфектното куче за всеки домошар! Малки и отдадени на стопаните си, те могат лесно да се свият в краката или скута ви. И ще са на точното място, където искат да бъдат! Като бонус, болонките имат козина, която почти не линее, така че няма да се наложи да чистите с часове дрехите и мебелите в дома си!

Басетите, с техните къси крака, увиснали очи и дълги уши са от кучетата, които ще се чувстват добре и с обикновена ежедневна разходка. Те са спокойни и кротки домашни любимци, които обичат да се излежават. Просто се уверете, че им оставяте достатъчно място на дивана до вас!

басетСнимка: iStock

За големи кучета, Булмастифите се нуждаят от относително малко активност. Масивният им външен вид може да бъде смущаваш и респектиращ, но всъщност по душа те са си големи бебета! И не обичат нищо повече от това да са до своя човек – възможно най-често!

Ако харесвате кучета, които са големи на ръст, но имат манталитет на малки и гушливи четириноги, то Немският дог с размер на малко пони, е чудесен избор за вас! Договете са известни с това, че обичат да дремват върху мебели, така че ако изберете един от тези колосални гиганти, уверете се, че разполагате с достатъчно голямо легло, на което да се поберете. 

Немски догСнимка: iStock

Подобно на Английския булдог, Мопсът е една сладка и мъхеста сбръчкана топчица обич! Представителите на породата се нуждаят от умерени упражнения, а тъй като са естествено любопитни, умствената стимулация им е необходима. Но пъзелите и играчките са чудесен начин да им я осигурите. 

Въпреки че тези енергични кучета имат нужда от доста упражнения, след като енергията им е изразходвана, те обичат да се гушнат доволно у своите хора. Дребосъци с големи сърца, Бишоните са склонни към прояви на безпокойство при раздяла, но докато са с вас, те са най-щастливите кучета на света!

бишон фризеСнимка: pixabay.com

Търсите кучешки спътник, който да ви служи като истинско плюшено мече? Това красиво куче е точно това, но и много повече! Чау Чау имат независим дух, който често върви и с прояви на инат, за това е важно да бъдат социализирани рано. Но тъй като не се интересуват особено от взаимодействия с други четириноги, те се чувстват най-щастливи да са у дома със своите стопани!

Чау ЧауСнимка: iStock

 

Виж още