Как Фери срещна своя нов спътник в живота - Осиновен -

бездомни кучета Снимка: NOVA

К учето Фери от приюта на „Екоравновесие“ в Долни Богров вече има постоянен приятел. Двамата се започнават чрез инициативата на NOVA „Време за надежда”. На 28 януари тази година Лора Георгиева представи Фери в прогнозата за времето и малко след това кучето намери своя нов дом. Неговият стопанин е известен влогър, живял дълги години в Дания. „Запознахме се само преди 5 минути, а Фери вече ми е най-добрият приятел…” - споделя влогърът в един от своите постове.

бездомно кучеСнимка: NOVA

Днес Фери разполага с голям апартамент, който дели с още един любимец – кучето Юка. Обикновено съжителството между животни поражда вражда. Вероятно защото и двете кучета са прибрани от улицата обаче, в този случай такава няма. „Спи при мен. Той на едната страна, а тя на другата. И спим заедно. Има лека конкуренция за моето внимание. Той като види, че галя нея и се бута. Почна да ревнува малко. Вече се чувства като у дома си”, разказва осиновителят.

бездомни кучетаСнимка: NOVA

В приютите на „Екоравновесие” стотици кучета чакат шанс да намерят постоянен дом. Осиновяванията през последните години бележат ръст - през 2018 година са били около 600, а през миналата година - над 1400, обяснява Цветелин Добрев, директор на общинското предприятие. 

Ако искате да се запознаете с някой от многобройните приятели на Фери, може да посетите приюта на "Екоравновесие", намиращ се на изхода на с. Горни Богров. Всеки ден между 10 и 14 часа се организират разходки с куче по ваш избор. 

Информация може да намерите и на сайта на организацията: ecoravnovesie.com или на фейсбук страницата: "Приют за кучета с. Горни Богров“.

Следете и сайта ни – с радост ще съдействаме на всеки, който иска да осинови куче или има желание да ни разкаже историята за това как го е направил!

Виж още