Как пухкавият и игрив Айк намери своите човеци - Осиновен -

бездомни кучета Снимка: НОВА

П ухкавият и игрив Айк от организация „Четири лапи“ вече има свой нов дом. Той е поредното осиновено куче в кампанията на NOVA „Време за надежда“ и вече живее с новото си семейство. 

На 18 март тази година Ники Василковски представи Айк в прогнозата за времето и малко след това, кучето намери своя нов дом. Всеки петък водещите на прогнозата за времето показват ново куче, което си търси дом, за това – не пропускайте емисиите им, там можете да откриете своя нов четириног и верен приятел!

Непослушен, любопитен и много чаровен – Айк изглежда голям, но всъщност е бебе. За това и според новият му стопанин – Белослава, той ще се адаптира по-лесно към новия си дом в околностите на София, където вече се радва на обширен двор!

„За много кратко време станахме супер добри приятели. Вече се чувства като у дома си. Има цял двор, изгони всички кучета и котки. Той е господар“, споделя пред камерата на Ники Василковски новата му стопанка Борислава Илиева.

„Те видели Айк в прогнозата, веднага се свързаха с нас, попълниха анкетата и още в понеделник бяха в клиниката“, разказва Камелия Ценева, координатор „Осиновяване” в „Четири лапи България”.

Пред Айк сега е нелеката задача да се научи на дисциплина. В семейството имат дългогодишен опит с кучета и знаят как да подходят.

бездомни кучетаСнимка: FOUR PAWS

„Учим се на първоначалните команди. Иначе е много добър и бързо се учи. Свиква с хората. Ето слагам си ръката в устата, не ме хапе“, показва промяната, която е настъпила в кученцето Борислава.

Когато постъпва в приемен дом на организацията „Четири лапи”, Айк има начална форма на рахит. Лекарите обаче реагират навреме и днес кучето е здраво, ваксинирано и готово да започне нов живот.

Има много страдащи животни по улиците, в приютите. Окуражаваме хората да осиновяват, не да купуват животни. Това е спасяване на живот, даване на втори шанс за живот, изпълнен с щастие, което всяко животно - куче или котка заслужават,

призовава Камелия Ценева.

Ако искате да се запознаете и с останалите животни, които търсят нов дом – посетете сайта на фондация „Четири лапи“.

Виж още