Жертва на човешката жестокост – Джера отново вярва на доброто у хората - Осиновен -

бездомно куче Снимка: FB FOUR PAWS

П онякога човешката жестокост към животните може да ни остави без думи. И може би никога няма да спрем да се удивляваме на силата на духа и способността на кучетата да прощават. Защото това са може би единствените същества, които могат да повярват на доброто у хората, след като са станали жертва именно на тях. А това ги прави в пъти по-добри от самите нас. Историята на борбената Джера е абсолютното доказателство! 

бездомно кучеСнимка: FB FOUR PAWS

Преди малко повече от година и половина тя е доведена в клиниката за бездомни животни на Четири лапи в Банкя в окаяно състояние. С разбита челюст и огромна опасност за живота си, тя е станала жертва на потресаваща жестокост – била е простреляна от упор в главата.

Лечението на клетата животинка е сложно и дълго, а възстановяването й отнема месеци. Въпреки всичко преживяно, тя успява да се пребори с неуморната помощ на отличния лекарски екип на клиниката. Оттогава добродушният й характер и миловидно изражение стават неизменна част от ежедневието на медиците и персонала й. 

бездомно кучеСнимка: FB FOUR PAWS

И така до преди няколко седмици, когато с Четири лапи се свързват хора, които са се влюбили в нея от профила й на сайта на организацията. Изненада за най-малките в семейството и внимателно обмислено решение от страна на възрастните – появата в новия й дом се оказва най-прекрасният подарък за всички тях. И разбира се – за борбената, мила Джера! Сега тя прекарва дълги часове в игри и в излежаване на дивана в хола, като постепенно опознава живота такъв, какъвто всяко куче го заслужава – изпълнен с любов, милувки и неизчерпаемо персонално внимание. 

Пожелаваме на Джера и семейството ѝ безкрайно много щастливи моменти заедно!❤️

Ако вие също искате да осиновите животинче, можете да разгледате профилите на сайта на Четири лапи https://bit.ly/fourpawsbg-osinovi

Виж още