2 известни котешки картини от 1600 и 1700 г.

рисуване с котка Снимка: iStock

К отките са сред любимите спътници на хората от векове и тяхното постоянно присъствие през годините е забелязано в повече от няколко медии. По-специално художниците са си паднали по стоическата природа и улегналите личности на нашите котешки приятели. Не е изненада, че котките се появяват в картини от 1600 г., ако не и по-рано

Котешки картини от 1600 г.

  • 1. „Бръснарница с маймуни и котки“ (Barber Shop With Monkeys and Cats)

Barber Shop With Monkeys and CatsСнимка: Wikipedia

Нарисувана през 1600 г. от Ейбрахам Тенирс, „Бръснарница с маймуни и котки“ е антропоморфна картина, изобразяваща котки и маймуни вместо хора. Въпреки че обстановката в бръснарницата е позната, маймуните и котките на местата на човешкия персонал и клиентите придават на тази картина странно предимство пред изкуството, което е по-реалистично.

Въпреки фантастичната обстановка, Тениърс успава да направи сцената да изглежда реална. Не само котешките клиенти и маймунският персонал изглеждат щастливи и професионални, но и бръснарницата изглежда като такава, която бихте намерили на ежедневна улица.

Dogsandcats.bg

Котешки картини от 1700 г.

  • 2. „Черната котка“

Няма много информация за „Черната котка“ от Мин Джън. Като китайски художник се фокусира най-вече върху рисуването на хора и от време на време върху рисуването с пръсти. Въпреки че е трудно да се каже защо е използвал котка за тази картина с мастило, това е една от най-известните рисунки на котки днес.

Black catСнимка: Catster

Виж още