5 идеи къде да поставите котешката тоалетна в малък апартамент

котешка тоалетна Снимка: iStock

В сички обичаме нашите котешки спътници, но животът в малък апартамент може да доведе до различни проблеми, когато става въпрос за мястото, където да поставите котешката тоалетна. Освен това мястото, където според вас трябва да бъде поставена, не е задължително да бъде мястото, което вашата котка харесва.

Ако сте установили, че котката ви използва тоалетната нея, може да се окаже, че не ѝ харесва мястото, където е поставена кутията. Ако обаче живеете в малък апартамент, възможностите ви може да са доста ограничени. Ще ви дадем няколко предложения за най-добрите места за поставяне на котешката тоалетна.

Какъв трябва да бъде районът

Ако сте имали котка за известно време, вече знаете, че котките са упорити, независими и придирчиви по отношение на всичко - от храната до мястото, където използват тоалетната. Затова мястото, където поставяте котешката тоалетна, трябва да включва следните характеристики:

  • Уединение
  • Тишина
  • Добре проветриво място
  • Сухо място
  • Лесен достъп

Ако мястото, което сте избрали за поставяне на тоалетна, има поне четири от петте изброени по-горе характеристики, котката ви ще бъде повече от щастлива да тоалетната си там. Важно е обаче да наблюдавате котката си, когато премествате тоалетната, за да видите как реагира на новото място, в противен случай може да си навлечете бъркотия.

Dogsandcats.bg

Сега, когато вече знаете необходимите характеристики, ще ви предложим пет от най-добрите места в малкия ви апартамент, където да държите тоалетната на гальовния приятел.

1. Гардероб или шкаф

котешка тоалетнаСнимка: iStock

Макар че гардеробът се използва за съхраняване на дрехи, той е идеалното място да държите и кутията за котешка тоалетна. В повечето шкафове за има малко правоъгълно пространство на пода, което е идеално за поставяне на кутия.

Ако изберете този вариант, трябва да махнете вратата на шкафа и да сте сигурни, че не държите там дрехите си или вещи, които не бива да се цапат. Премахването на вратата на гардероба предпазва вашия домашен любимец от това да се заключи в гардероба или навън и да не може да влезе, за да използва кутията, когато е необходимо.

2. Перално помещение

Понякога един хубав, тих ъгъл в пералното помещение е идеалното място да държите котешката тоалетна. Това е най-доброто място, за да избегнете поставянето на кутията върху килима в хола напривер. Въпреки това не искате да държите чисти дрехи в пералното помещение, ако там има котешка тоалетна кутия, тъй като те могат да уловят миризмите и да се наложи да се изперат отново.

Ако обаче котката ви лесно се плаши, тогава звукът на пералнята и сушилнята може да я изплаши и да я накара изобщо да избягва да използва кутията за боклук. В такъв случай можете да помислите за използване на следващото помещение в нашия списък.

3. Банята

котешка тоалетнаСнимка: iStock

Банята е може би най-популярното място в малък апартамент за поставяне на котешка тоалетна. Повечето кутии за котешка тоалетна нямат капак, така че е лесно да ги поставите между тоалетната и стената. Недостатъкът на това да държите котешката тоалетна в банята е, че ще трябва да държите вратата отворена през цялото време.

Ако обаче котката ви има влечение към тоалетната хартия и тя се намира точно до тоалетната или разполагате с много малко място в банята, разгледайте следващия ни вариант.

4. Шкафът в банята

Ако банята ви е твърде малка, за да може кутията за котки да бъде до тоалетната, тогава можете да направите място в шкафа за баня. Това е нетрадиционно и уникално, но работи. Просто изчистете всички ненужни тоалетни принадлежности от един от шкафовете си и вместо това поставете там кутията за котешка тоалетна.

Отново ще трябва да махнете вратичката на шкафа, за да може вашият домашен любимец да влиза и излиза, за да използва кутията за смет на воля.

5. Коридора

Макар че коридорите може да не изглеждат като добро място, ако имате такъв, който е по-широк и достатъчно тих и комфортен защо не. Ако котката ви е щастлива с това място, не се плаши от шума и използва тоалетната си е чудесен вариант, който да е удобен и за вас, и за нея.

Това са пет от най-добрите места, където можете да държите котешката тоалетна, ако живеете в малък апартамент. Винаги може да импровизирате и да измислите нещо друго и още по-добро, за да осигурите достатъчно спокойствие и комфорт на гальовния приятел.

Виж още