6 интелигентни гаджети за котки, които ще улеснят живота ви

домашна котка Снимка: iStock

О т забавни до практични, тези високотехнологични приспособления за котки могат да помогнат на вас и вашата котка да се разбирате по-добре, да се забавлявате повече заедно и да осигурите чист дом и среда както за котката, така и за вас. Фокусираната върху котките технология също може да бъде много забавна!

1. Робот прахосмукачка

домашна коткаСнимка: iStock

Котешките косми просто са навсякъде и всеки собственик знае колко време отнема тяхното почистване. Затова един от най-добрите и ефективни помощници за дома са роботите прахосмукачки. Някои от тях вървят с моп, така че почистването става още по-добре. А най-забавното е, че някои котки обичат да се возят върху тях, което е бонус забавление!

2. Камера за котки

домашна коткаСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

На пазара се предлагат най-различни видове с различни функции. Тези камери са чудесни помощници за котките, които остават дълго време сами и искате да се уверите, че те са наред и имат всичко необходимо.

3. Котешка вратичка

Ако живеете в къща с двор, котешката вратичка може да ви улесни значително, тъй като няма да се налага постоянно да отваряте и затваряте вратата на котката си. Вече има и смарт вратички, които може да настроите според нуждите си. Например, ако искате котката ви да не излиза вечер, настройвате функцията за котката ви само да се прибере, а след това цяла нощ може да сте спокойни, че вратичката няма да пусне котката ви навън, дори и мъркащият приятел да се опитва да излезе.

4. GPS нашийник

Ако мяукащият приятел се разхожда навън е добре да знаете, че е в безопасност, както и, че не се отдалечава прекалено. С GPS яка може да знаете винаги кое е неговото местонахождение.

5. Интелигентна, самопочистваща се тоалетна

домашна коткаСнимка: iStock

Мечтата на всеки собственик на котка. Уви, тези тоалетни все още са много скъпи, но ако ви е по джоба - защо да не улесните живота си с почистването на тоалетната. Не забравяйте, че това, че тоалетната е автоматична, не значи, че никога не трябва да я почиствате. В зависимост от модела, трябва на известни периоди да почиствате събралите се мръсотии от вашата котка.

6. Автоматична хранилка

домашна коткаСнимка: iStock

Автоматичните хранилки за чудесен помощник в храненето със суха храна на котката. Може да настроите порциите и честотата и котката ви ще получава хапването си в уречения час. Те са много удобни, когато прекарвате доста време извън вкъщи или пътувате за уикенда. Така ще бъдете сигурни, че котката ви е нахранена.

Виж още