8 новогодишни обещания, които котките щяха да направят (ако можеха)

котка и нова година Снимка: iStock

М ного от нас започват новата година, като съставят списък с решения - които продължават ... в повечето случаи поне до края на януари. Замисляли ли сте се, ако вашият мъркащ приятел можеше да прави новогодишни обещания или да взима новогодишни решения... какви биха били те? Можем да се опитаме да си представим тези забавни неща, които вероятно биха искали котките да постигнат през новата година!

1. Да бъдат по-креативни

Котките са много креативни и винаги търсят нови начини да изразят себе си. Мяукащият приятел може да открие нови начини да надраска дивана или друга мебел, ако сте му забранили да докосва неприкосновения диван. Работния ви стол, дамска чанта или пък новото ви кресло... възможности много!

котка и нова годинаСнимка: iStock

2. Да спят повече върху току-що изпраните ви дрехи

Купчина топло пране е щастливото място на котката и всички ние искаме повече радост в живота си. Ако често възпрепятствате котката си да спи сладко-сладко върху чистото ви пране, а тя обича да прави това - бъдете сигурни, че това ще е едно от новогодишните ѝ желания!

Dogsandcats.bg

3. Да унищожат страшното чудовище - прахосмукачката

Това ужасно шумно същество, което се търкаля из къщата, трябва да бъде премахнато през новата година! Как? Котките все още не са измислили план, но ще се крият в шкафа, докато не измислят как да постигнат целта си!

4. Да измислят начин да получават повече храна и лакомства

котка и нова годинаСнимка: iStock

Котките са майсторски манипулатори и в повечето случаи ние, хората, сме падаме в плен на сладките им лица! Много котки са опитвали трика „преструвам се, че никога не съм яла, за да мога да бъда нахранена пак“, но хората често знаем, че това е просто трик за заблуда. И все пак коткита са изобретателни и безумно сладки! Често ни е трудно да удържим на всичкото галене, гушкане и протягане с лапи на котките с цел да получат някое и друго лакомство!

5. Да влязат най-накрая във възможно най-малката кутия!

Както се казва на английски език "If I fits, I sits!" Тази мантра на котките ни забавлява изключително много особено когато се опитат да влязат неуспешно в най-малката възможна кутия, а в същото време на разположение имат по-голяма или пък хралупа, която сме купили специално за тях. Малката кутия изглежда все така по-удобна! Ами, в такъв случай пожелаваме на котките тази година да успеят!

6. Да спят на още по-безумни места

Котките имат особена идея за комфорт и всеки ден можем да се убедим в това - откриваме ги да спят на ръба на мивката, на земята, между два стола... Най-невероятни места. Със сигурност има още непознати кътчета на дома, в които мяукащите приятели ще се чувстват комфортно, дори и на нас да не изглежда така.

7. Да разберат какво прави собственикът, когато затваря вратата си

котка и нова годинаСнимка: iStock

Знаем че гальовните приятели често се смушават и дори рядко ни оставят да останем сами със себе си. Дали е в банята, в спалнята или искаме да се усамотим с партньора ни... котката винаги е там! А ако не е - вероятно се чуди какво толкова прави собственикът и "защо не ми обръща внимание?".

8. Да превземат стола на собственика!

Ако работите от вкъщи, вероятно не ви е чужда вечната битка за стола ви! В момента, в който станете от мястото си, котката ви на секундата се настанява! За съжаление, вие трябва да я преместите, тъй като няма как да работите, но котката ви със сигурност тази година си е поставила за цел да направи този стол нейн!

Какво ли още могат да си пожелаят нашите мъркащи приятели за бъдещата година, ако можеха - можем само да гадаем! Това са само забавни примери, но няма спор, че ние със сигурност можем да си обещаем да бъдем още по-добри собственици, да водим котките си на редовни ветеринарни прегледи и да наблюдаваме техния език на тялото!

Виж още