Как да се наслаждавате на любовта към котките без да имате домашна

домашна котка Снимка: iStock

А ко обожавате мяукащите животни, но не може да имате собствено коте поради неизбежни обстоятелства като някой член на домакинството е алергичен или договорът ви за наем не позволява домашни любимци, тогава може да опитате други възможности, за да бъдете близо до мъркащ приятел.

Има много начини, по които може да се справите с невъзможността да имате собствен космат котешки приятел в собствения си дом. В тази статия разглеждаме само няколко начина, по които може да общувате с котки, когато нямате възможност да имате коте у дома.

1. Видеоклипове с котки!

Котките са царете на интернета, така че може да намерите невероятно много клипове, снимки, статии или пък полезни съвети. Едно е сигурно - няма да скучаете, гледайки забавни клипове с гальовни животни.

домашна коткаСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

2. Доброволчество

Помислете дали да не станете доброволец, за да прекарвате повече време с котки – може да потърсите местни приюти за котки, спасителни приюти и благотворителни организации за повторно настаняване и да попитате за доброволчеството в свободното си време.

Приютите редовно търсят хора, които да помагат особено при социализирането и грижата за котки, помощ при почистване на клетки и хора, които да помагат при осиновяване и набиране на средства. Проверявайте редовно техните уебсайтове за нови възможности, които възникват.

3. Благотворителност

домашна коткаСнимка: iStock

Можете да дарявате ежемесечно или да правите еднократно еднократно дарение, за да помогнете на благотворителни организации за котки.  Без значение колко голямо или малко е вашето дарение, което решите да направите, ще има значение за живота на котките. Помага да се осигури храна, ветеринарни грижи и подслон и помага да се намерят нови домове за нуждаещите се котки и котенца.

4. Котешки клубове и групи

Не сте сами в любовта си към котките и има много хора с подобно мислене. Има различни клубове и групи за любители на котки като вас, които предлагат фантастичен начин да общувате и с други хора със страст към котките. Можете да потърсите местна среща или да разгледате групи във Facebook - там има много групи за котки за всеки!

5. Котешки изложби

домашна коткаСнимка: iStock

Това е чудесно място, където може да се любувате цял ден на котки от цял свят и дори да видите рядко срещани породи. Ежегодно се провеждат котешки изложби, така че имате шанс да се срещнете с тези красиви гальовни приятели.

6. Котешки кафенета

Тези прекрасни малки кафенета се появяват навсякъде. Може да се насладите на чай или кафе или да се срещнете с приятели и да прекарате известно време сред вашите котешки приятели! Тези специални кафенета предлагат уникално изживяване, където можете да общувате с няколко котки от различни породи, докато хапвате лека закуска с леко питие.

7. Гледач на котки

Ако наистина обичате котки, може да се регистрирате в платформа и да станете човек, който да се грижи за мъркащи животни, когато стопаните им отсъстват. Това е чудесен начин да прекарате време с гальовни животни и да спечелите допълнителни пари. Можете да се грижите, гушкате и играете с различни котки всеки ден, наслаждавайки се на тяхната компания. Като станете гледач на котки, вие ще осигурите на котките жизненоважните грижи и защита, от които се нуждаят, докато стопаните им са далеч от дома, като ги поддържате удобни и безопасни в собствената им среда.

домашна коткаСнимка: iStock

Това, че не можете да имате собствен котешки приятел, не означава, че трябва да пропуснете цялата радост, която общуването с тези мяукащи приятели могат да донесат в живота ви. Ако сте любител на всичко, свързано с котки, няма нужда да се отчайвате – има много начини и възможности, които можете да изследвате и да си набавите своя пухкава котка!

Виж още