Как лесно да пренесем котешката тоалетна при пътуване

Котка куфар Снимка: IStock

П ътуването с котка често може да бъде сложно и стресиращо. Въпреки това, през летните месеци когато пътуваме по-често може някой път да се наложи да вземем мяукащия спътник с нас. Дали защото нямаме на кого да поверим грижите за него или просто искаме да го обучим да пътешества, със сигурност трябва добре да планираме пътуването си и да сме сигурни, че сме взели всичко, от което котката ни има нужда - храна, купи, каишки, играчки, транспортна чанта, лакомства и разбира се - котешката тоалетна

Това е един от най-важните аксесоари, които задължително трябва да вземем на път, но със сигурност има много въпроси свързани с нея, които ни притесняват - от това как да я пренесем до това как да знаем, че котката ни има нужда да отиде до тоалетна, когато няма достъп до нея? 

1. Купете преносима тоалетна или такава с по-малък размер

Котешка тоалетнаСнимка: IStock

Със сигурност тоалетната, която имате у дома е страхотна и котката ви я харесва, но вероятно е твърде голяма, за да я носите на път със себе си. На пазара има доста опции за качествени тоалетни, които са по-компактни и могат да се пренесат лесно, като в същото време на са прекалено малки, че да станат дискомфортни за мъркащия приятел.

Dogsandcats.bg

2. Подсигурете достатъчно пясък за тоалетната

Пътуването е по-стресиращо за котката, отколкото за вас. Има много промени, движения и силни шумове, които се случват наведнъж. Най-добрият начин да накарате котката си да се чувства по-спокойно е като държите възможно най-много познати предмети близо до нея. За целта - използвайте пясък за тоалетна, с който тя е свикнала и не правете компромиси с друг, освен ако не е наложително. 

Котка куфарСнимка: IStock

3. Не хранете котката си преди пътуването

Представете си какво би било чувството, ако изпиете голямо шише вода точно преди да тръгнете за път. В зависимост колко дълго ще пътувате, преценете кое е подходящото време да спрете да давате храна и вода на мъркащия спътник.

4. Подсигурете пелени за домашни любимци, които да поставите в транспортната чанта

Ако пътуването ще е дълго, подсигурете пространство, в което мъркащият спътник би могъл да отиде до тоалетна в случай на нужда. Макар и да не е приятно да го прави в клетката си е по-добре да се подготвите, за да няма инциденти. Някои котки могат да се изпуснат от стрес, така че е добре да имат пелена, на която да свършат това. Също така - вие имате възможност да подменяте пелените с чисти, в случай на нужда. 

Планирането при пътуване с домашен любимец е ключово, за да мине гладко и с възможно най-малко стрес за вас и за него. Колкото по-подготвени и внимателни сте към ситуацията, толкова по-добре. Използвайте удобна котешка тоалетна със същия пясък и пригответе пелени за домашни любимци, ако имате спешен случай. 

Котка куфарСнимка: IStock

Виж още