Мога ли да изхвърля котешкия пясък в тоалетната

Котешка постелка за тоалетна Снимка: IStock

П очистването на котешката тоалетна е една от най-малко приятните задължения от притежаването на котка. Това е миризливо и като цяло неприятно изживяван за собствениците, но от друга страна всички ще се съгласим, че не е толкова страшно и отнема само няколко минути на ден. 

След като почистим котешката тоалетна, обикновено трябва да поставим мръсния пясък в торба за боклук, която да изхвърлим по възможност веднага, иначе миризмата ще се разнася в нашия дом. 

Като повечето от нас, собствениците на котки, вероятно сте се опитвали да намерите по-добри начини за управление на мръсната котешка тоалетна.

Ако нямате опит в отглеждане на котка и това е вашето първо животинче, вероятно ще се сблъскате с много неща, които все още не знаете. Едно от тях е изхвърлянето на постелката (пясъка от тоалетната). Възможно ли е да го изхвърлим в нашата тоалетна? Ще научим в настоящата статия!

Dogsandcats.bg

Котешка постелка за тоалетнаСнимка: IStock

Можем ли да изхвърлим котешкия пясък в тоалетната

Краткият отговор е - зависи от вида на котешката постелка.

Традиционните бентонитни или силикатни тоалетни не са подходящи за хвърляне в човешката тоалетна, защото те могат да се слепят във вашите тръби, причинявайки големи проблеми в канализацията.

Това е много по-лошо от ежедневното изхвърляне на боклука, което трябва да правите при почистването на тоалетната на вашия мъркащ приятел. 

Всеки тип котешка тоалетна, която не може да се разгради, не трябва да се изхвърля в човешката катализация, защото тя навлиза във водната система без шанс да премине или да се разпадне и има голяма вероятност да се утаи и натрупа в тръбите. Това се отнася дори както за слепващите така и за неслепващите котешки постелки. 

Биоразградимите котешки постелки могат да се хвърлят в тоалетната

Котешка постелка за тоалетнаСнимка: IStock

Днес на пазара има разнообразие от пясък, които няма да навредят на вашата канализация. Тези видове са направени от дървени стърготини, царевица и дори тофу. Обикновено на етикетът пише, че тези постелки могат да се хвърлят в тоалетната.

Въпреки че можете да изхвърляте котешките отпадъци в тоалетната си с помощта на биоразградими котешки постелки, можете да се консултирате със специалист, тъй като не е задължително, че нашата канализация обработва отпадъци от животни. Въпреки това, ако не съществува проблем за вашата канализация - това без съмнение е доста удобен метод за изхвърляне на котешките отпадъци.

Виж още