10 от породите кучета, които лаят най-много

Бигъл Снимка: iStock

И ска ли ви се да можехте да си поговорите с кучето си? А не би ли било чудесно да чуете мнението на питомеца си по важните въпроси от деня? Е, ако се научите да четете езика на тялото на четириногия си другар, ще откриете, че животното ви говори през цялото време!

Лаене, ръмжене, въздишки и виене – това са само част от начините, по които вашето куче ви уведомява какво си мисли.

Може да му е скучно или да им е писнало или да бият тревога – всички четириноги използват вербални средства за комуникация. Но някои определено са по-упорити от други. 

Dogsandcats.bg

Ако имате желание да споделите дома и живота си с по-бъбрив приятел, предлагаме ви да разгледаме заедно 10-те най-гласовити породи кучета, които лаят най-много. С тях никога няма да ви е скучно! Или тихо…

Ако имате Бигъл у дома, тогава добре знаете колко шумни могат да са тези кучета. Лаят им, малко по-дълбок и по-провлачен от вой, е начинът, по който един Бигъл изразява себе си и чувствата, които го вълнуват в дадения момент. Може да го чуете, когато животното иска да изплаши непознат или да привлече вашето внимание. Това може да бъде очарователно… в малки дози!

БигълСнимка: iStock

Малки енергични топчета от козина, които могат да разтопят сърцето ви, но и да са малко тежички за слуха ви. Подобно на останалите териери, Йоркитата не се плашат от конфронтации. Те са искрено смели и винаги ще ви алармират с енергично джафкане за всичко, което привлече вниманието им. 

Йоркширски териерСнимка: iStock

Друго куче с мини размер, което не допуска да не бъде забелязано, Чихуахуата са известни със своя буен нрав. Капацитетът на белите дробове и бдителната личност на представителите на породата са доста впечатляващи. Ако успеете да укротите нуждата на тези дребосъци да лаят, ще имате перфектно малко кученце, което винаги ще бъде до вас. 

ЧихуахуаСнимка: iStock

Част от австралийската ДНК на тези кучета, е да държат членовете на стадото си на правилното място. За да направят това, те разчитат много на лаенето. 

Късите крака, дългите уши и увисналите очи на Басетите ще предизвикат усмивка на лицето на всеки. И макар да не са от най-бързите бегачи, те обичат да са в центъра на събитията. А ако останат сами, ще се опитат да напомнят за себе си със своя силен вой. 

БасетСнимка: iStock

Исторически погледнато, Дакелите са използвани за лов на зайци и язовци, така че знаем, че те са безстрашни кучета, които не се страхуват да напомнят за себе си. И всеки, който е запознат с представителите на породата знае, че те със сигурност имат много какво да кажат. 

ДакелСнимка: iStock

Пухкавите Померани са дребни шпицове, които обичат забавленията и винаги са в движение. Те се нуждаят от достатъчно време за игра, но също така и се наслаждават на спокойните моменти в компанията на любимия си човек. И независимо дали искате или не да го чуете, те винаги са нетърпеливи да ви споделят мнението си. 

Повечето кучета със склонност към прекомерен лай, обикновено са дребни, но Немските овчарки са изключение. Тези четириноги са удивителна комбинация от върховен интелект и много енергия в запас. А ако не получават достатъчно упражнения и стимулация, те определено ще ви напомнят за себе си. По-шумно, отколкото би ви се искало.

Немска овчаркаСнимка: iStock

Известни със своята енергична, дръзка личност, Джаковете имат силен лай, с който алармират стопанина си за всичко, което привлече вниманието им. Собствениците на тези темпераментни мъници добре знаят, че дребният им ръст далеч не отговаря на диапазона на шума, който могат да произведат!

джак ръселиСнимка: iStock

Отглеждани като пазители на храмове, тези малки снопчета енергия приемат задълженията си на стражи много сериозно. Лхаса ще обявят високо появата на всеки шум – около или в дома ви.

Лхаса АпсоСнимка: pixabay.com

 

Виж още