10 породи кучета, които най-силно се привързват към стопаните си

булдог Снимка: iStock

М нозина смятат кучетата за своите най-добрите приятели, спътници и партньори. Връзката между човек и домашния му любимец – това са специални отношения, които само вие и косматият ви другар споделяте. Ако сте от хората, които се привързват силно, то тогава сигурни сме, че обичате да показвате на питомеца си как се чувствате. Надявайки се, разбира се, че домашният любимец не само ви разбира, но и има желание да ви отвърне със същото. 

Важно е да знаете, че

не всички породи кучета се привързват силно към стопанина си. Но това не означава непременно, че животното не ви обича. Едно четириного може да бъде изключително лоялно, без да е прекалено нежно

Dogsandcats.bg

Точно, както и хората можем. 

За 10-те породи кучета, които сме селектирали за вас по-долу, е характерно, че показват своята привързаност всеки ден. При това, понякога могат да станат леко досадни в желанието си да ви засвидетелстват колко много означавате за тях. От малки до по-едри – без значение от размера, в лицето на всяко едно от тези животинки ще намерите страхотен кандидат за компания и верен другар за цял живот!

Голдъните са една от най-популярните породи по целия свят и част от причината за това е привързаната им личност. Тези кучета са известни с това, че са любящи и лоялни, но същевременно – много умни, което го прави лесни за обучение. Страхотни с децата, Голдъните се използват и за обслужване, както и като служебни кучета поради многото си страхотни качества. 

Голдън ретривърСнимка: iStock

Голяма част от по-малките кучета често се държат така, сякаш имат какво да доказват – с агресивно поведение и досадни лудории. Коргитата обаче не страдат от комплекси по отношение на ръста си! Тези четириноги са сладки през цялото време и са една от най-привързаните породи в кучешкия свят, без да са непременно нуждаещи се или настойчиви.

уелско корги пембрукСнимка: iStock

Мопсовете отдавна за предпочитана и обожавана порода от много видни фигури, включително – кралски особи, а китайските императори искрено са обичали тези малки кучета! Дребни на ръст, но много мускулести, Мопсовете носят много индивидуалност в малките си тела. Те са от типа кучета, които винаги ще искат да бъдат част от това, с което се занимава стопанинът им. 

кучеСнимка: iStock

Колитата са обичани домашни любимци от много години. Те имат изражение, което сякаш крещи за интелигентността им, а дългата им, развяваща се козина е толкова красива… Част от причината, поради която толкова много хора обичат тези кучета, е яростната преданост на породата към стопаните й. Те са едни от най-лоялните четириноги, при които се наблюдават чести прояви на дълбоко привързано поведение.

булдогСнимка: iStock

Неслучайно наричат представителите на породата „нежни гиганти“. Това са едни от най-големите кучета в света, но освен това са и първенци по кротък и благ нрав. Известни са с това, че са толкова любящи, колкото и едри, тези четириноги просто не осъзнават размера си. И това често води до комични ситуации – като опити да се свият в скута ви, например.

Немски догСнимка: iStock

Едни от най-популярните кучета не само в Америка, но и в Европа, Помераните са бдителни четириноги, надарени с изключителна интелигентност. Лесно се поддават на дресура и са страхотни домашни любимци, въпреки изявената си индивидуалност, която контрастира на дребните им, пухкави телца. Тези кученца толкова се привързват към стопаните си, че буквално не ги оставят сами.

булдогСнимка: iStock
 

Леко киселото лице на булдозите може да не изглежда толкова привлекателно за мнозина, но ако някога сте виждали тези четириноги развълнувани, то знаете, че няма по-сладко нещо на света! Компактни и мускулести, с муцуни, заобиколени от отпуснати кожни гънки – булдозите искрено се привързват към членовете на семейството си. 

булдогСнимка: iStock

Тези дребосъци често страдат от синдрома на малкото куче и се опитват да се държат като много по-големи, отколкото всъщност са. С членовете на семейството си обаче, те разкриват съвсем различен темперамент – на любящи, привързани и търсещи компания домашни любимци, които искат да са навсякъде, където отидете.

чихуахуаСнимка: iStock

На много места по света отглеждането на тази порода е ограничено със закон. Много наемодатели и жилищни комплекси дори могат да откажат да допуснат тези четириноги до своите помещения от страх, вярвайки, че те са силно агресивна порода. 

Разбира се, всеки, който е отглеждал Питбул знае, че това е абсолютна заблуда. Нещо повече – тези кучета са едни от най-привързаните и любящи четириноги, които можете да си представите. Те непрекъснато търсят обич и внимание от членовете на семейството си. А единствената реална опасност, която ви грози, ако сте около тях, е да ви оближат до смърт.

Тези кученца имат толкова сладко и меко изражение, че няма как да не се влюби човек в тях! Малките им размери, съчетани с кроткия и непринуден характер, ги превръщат в предпочитани домашни любимци по целия свят. Грациозни и атлетични, те са много адаптивни и ще се напаснат чудесно с вашия начин на живот.

кучеСнимка: iStock

 

Виж още