10 породи кучета, които обичат да се гушкат

куче гушка Снимка: iStock

В ъпреки че всички ние обичаме да гушкаме кучетата си, има някои четириноги, на които това им допада повече. И други, които просто го търпят, защото знаят, че това ви прави щастливи! Има някои породи, чиито представители са известни със своята мека козина, мил нрав и са просто неустоими, когато става въпрос за прегръдки! Независимо дали самите вие обичате да се гушкате или не, 10-те кучета, които ще откриете по-долу, просто имат „онова нещо“, което инстинктивно кара всеки човек да иска да ги помилва и прегърне! Така че, ако някога сте се чудили кои кучета обичат най-много да се гушкат и обичат да ги гушкат, то четете надолу! 

Котоните са толкова меки и забележително пухкави, че породата дори е кръстена на невероятната им козина! Тези мили кученца обичат повече от всичко да са близо до стопанина си, стремят се към човешка обич и внимание. Въпреки че се смятат за хипоалергенна порода и не се скубят много, тези мъници все пак имат нужда от често четкане. За да има по-малко косми по дрехите ви след гушкане!

Бяхте ли от типа деца, силно привързани към една определена плюшена играчка като малки? Е, Помераните не са много далеч от образа на любимата ви играчка от детството! Тези малки пухкави топчици имат гъста козина, която е неустоимо мека. Да не говорим за малкото им личице, което прилича на играчка-мече. Отделно от чисто кукленския си външен вид, Помераните обичат да са център на вниманието и определено ще ви уведомят, ако сметнат, че не получават достатъчно! Силна индивидуалност в малка опаковка, с отговорен собственик и много гушкане, те могат да живеят до 16 години!

куче гушкаСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Дружелюбни, умни, уверени и привързани, не е чудно, че Голдъните са една от най-популярните породи кучета по целия свят! Търпението им към децата ги превръща в отлични семейни домашни любимци, а вниманието на стопаните им е водещо за щастлив и пълноценен живот! Страхотен другар за гушкане, те са щастливи както на дивана до вас, така и навън, в гонене на топка. Стига вие да сте наоколо, значи всичко е наред!

куче гушкаСнимка: iStock

Ако тези кучета обичат нещо повече от движението и игрите, то е вниманието! Въпреки че предпочитат да са заети с нещо, да тичат и да са активни, те с радост ще попият цялата любов и гушкания, които сте готови да им дадете. Австралийските овчарки са подходящи за хора, които водят по динамичен начин на живот. Те се нуждаят от цялото ви внимание, а вие изберете къде да го насочите. Ще ви подскажем – игри на донасяне, плуване и гушкане на дивана са сред предпочитаните дейности!

Лабрадорите са друга порода, чиито представители имат славата на отлични семейни кучета. Разбират се отлично с деца, възрастни и други домашни любимци. Като цяло – с всеки, който желае да им отдели цялото си внимание, което заслужават!

куче гушкаСнимка: iStock

Спокойни четириноги, които обичат да са сред хора, те са прекалено дружелюбни към непознати, за да бъдат добри пазачи. Но ако имате нужда от някой, който да заеме допълнителното място до вас на дивана, докато гледате филм, Лабрадорът бързо ще се справи с тази задача!

Ако имате у дома Мопс, то вие отглеждате клоун, чаровник и компаньон от световна класа! Тези гушливи кучета, които сякаш са създадени, за да даряват обич, са сред най-големите почитатели на гушкането – в уютното си легло, в меко одеяло или в топлия скут на стопанина си. В момента, в който вашият Мопс отвори очи, бъдете готови за много целувки и гушкания! Той ще си ги иска! За Мопсовете се знае още, че са много интуитивни кучета, които бързо разбират как се чувстват стопаните им, така че не се изненадвайте, ако вашият домашен любимец винаги е на линия, предлагайки ви целувки и гушкания, когато сте потиснати. 

куче гушкаСнимка: iStock

Меката, копринена козина на тези кученца им придава царствен вид. Но и подстригани късо те са също толкова очарователни! Ши Тцу обичат вниманието и са най-щастливи, удобно настанили се в скута на стопанина си, наслаждавайки се на обожанието и вниманието на хората, които обичат. Приятелски настроени, включително и с непознати, тези четириноги лесно създават нови приятелства. 

куче гушкаСнимка: iStock

Дакелите обичат да копаят. А това означава, че купчината дрехи или одеяла, които имате на пода в дома си, почти гарантирано, ще се превърне в идеалното място за дрямка на домашния ви любимец. След като бъде щателно разровена, разбира се! Непознатите трябва да бъдат търпеливи, когато се срещат с Дакел, независимо колко много искате да го вземете в ръце и да му се порадвате. Защото тези кучета са лоялни и отдадени главно на семействата си. С радост ще ви оставят да ги помилвате, но ще позволят да бъдат държани и гушкани само от хората, на които имат доверие.

Известни като „кучетата Ласи“, Колитата са забележително красиви четириноги, прекрасни домашни любимци и винаги готови за гушкане питомци! Отглеждани в планините на Шотландия, предназначението на гъстата им козина е да ги топли през студените дни. Всъщност обаче, те с радост ще топлят вас през мразовитите зимни нощи! Но не позволявайте външния вид да ви заблуди: Колито е много умно, атлетично и страхотно работно куче.

куче гушкаСнимка: iStock

Известно е, че Боксерите са силно лоялни и отдадени на своя стопанин. И обичат да го показват чрез гушкане! Често ги наричат „сенки“, тъй като безшумно следват стопаните си от стая в стая, търсейки компания и близост. Ако имате Боксер у дома, то ще се радвате на компания за лека следобедна дрямка, гушкане – след дълъг работен ден и приятна разходка за раздвижване след часове седнали в офиса. Какво повече може да искаме?

 

 

 

Виж още