8 кучета, които обичат да са център на внимание

куче Снимка: iStock

В сички кучета са индивидуалисти и всяко има своите уникални странности и мили чудатости, които го правят това, което е! Някои са по-сдържани, други – малко непохватни, а трети – доста плахи. И въпреки че личностните черти варират от куче до куче, важно е да отбележим, че има определени характеристики на всяка порода, които са общовалидни за представителите й. Или поне за по-голямата част от тях! 

Някои породи, като Ротвайлерите, например, са известни със своите защитнически инстинкти. Други, като Бордър коли, са популярни като интелигентни работни четириноги, които обичат да са заети с нещо. Има обаче и една група изключително социални кучета, които обичат да бъдат център на внимание. Вижте списъка ни по-долу, за да разберете какво имаме предвид!

Лабрадорите са една от най-популярните породи в света и с основание, бихме добавили! Изключително социални и дружелюбни, тези четириноги обичат да са център на внимание, независимо дали ще го получават от членовете на семейството си или от непознати. 

лабрадор ретривърСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Английските спрингери са игриви, дружелюбни и нетърпеливи да угодят. Те са много активни кучета, които са отличен избор за семейства с деца. Общителни и социални – както с непознати, така и с приятели, тези четириноги обичат да прекарват времето си с компания. Без значение на колко крака е тя.

Английски спрингер шпаньолСнимка: iStock

Френските булдози са много популярни кучета-компаньони и въпреки леко мързеливия си нрав, те искат да бъдат забелязани! Нещо повече, представителите на породата са известни като едни от най-класните клоуни в кучешкия свят, тъй като са изключително социални и общителни. 

кучеСнимка: iStock

Голдъните са друга много популярна порода кучета, чиито представители са уравновесени, социални и винаги готови да угодят на стопаните си. Активни, те обичат да общуват и да прекарват време със семейството си. Без значение с какво се занимавате – Голдъните са отлични другари за хора от всички възрасти, винаги приятелски настроени и готови за игри. 

кучеСнимка: iStock

Въпреки репутацията си, Питбулите са много дружелюбни и игриви кучета, които обичат да бъдат център на внимание, особено ако става дума за любимите им хора! Те са известни с това, че са чудесен избор за активни семейства с деца, тъй като са енергични, общителни и търсещи човешка компания.

кучеСнимка: iStock
 

Бостъните носят прякора „Джентълмените на Америка“ най-вече поради специфичната окраска на козината им, силно напомняща за смокинг. Тези териери са волеви, но весели кучета, които обичат да създават нови приятелства. Въпреки размера си, те са много енергични и обичат да прекарват време в компанията на своите стопани. Те са привързани и изискват внимание както от приятели, така и от непознати. 

Бостън териерСнимка: iStock

Брюкселският грифон е дребно кученце, но не позволявайте на размера му да ви заблуди! Тези малки четириноги имат силно открояваща се индивидуалност и изискват вниманието на всички около себе си. Много лоялни към семейството си, Грифоните са любопитни и са известни с това, че се разбират добре с хора и други животни.

Брюклселски грифонСнимка: iStock

Немският късокосмест пойнтер/птичар е селектиран като отдадено ловно куче, но също така представителите на породата са лоялни семейни спътници. Тези кучета са много активни и социални. Те обичат да прекарват времето си на открито и се разбират добре с хора от всички възрасти. Привързани и авантюристично настроени, тези четириноги са готови да последват семейството си във всяко приключение.

 

 

Виж още