Разбират ли се Бигълите с деца?

Бигъл Снимка: iStock

Б игълите са едни от най-популярните и обичани домашни любимци по целия свят. Но дали са подходящи за семейства с деца? Това е въпрос, който много потенциални собственици си задават. И отговорът е, да, Бигълите могат да бъдат отлични другари на по-малките членове на домакинството ви. Те са привързани и уравновесени и се разбират добре както с деца, така и възрастни.

БигълСнимка: iStock

Бигълите са сравнително лесни за обучение и имат умерени енергийни нива, което ги прави подходящи за домакинства с различен начин на живот. Но, разбира се, всяко четириного е уникално и е необходимо да се вземат под внимание индивидуалните му характеристики. 

Когато става въпрос за деца, Бигълите обикновено са търпеливи и нежни. Те са добродушни и обичат да са сред хора, което ги прави чудесен избор за другарче за малчуганите ви. Друг плюс е, че Бигълите изискват умерени упражнения, което означава, че не се нуждаят от много пространство, за да тичат и играят. 

Dogsandcats.bg

БигълСнимка: iStock

Ако търсите подходяща за семейството си порода кучета, определено си струва да помислите за Бигъл. Със своята любяща личност и непринуден характер, тези четириноги са чудесно допълнение към всеки дом.

Защо Бигълите се разбират така добре с деца?

И децата, и Бигълите са пълни с енергия, така че не е изненада, че се разбират добре. С малко обучение и социализация, тези четириноги могат да се научат да се наслаждават на компанията на малчуганите и да станат отлични семейни другари. Бигълите обикновено не обичат да прекарват време сами. Това е така, защото са били отглеждани за работа в глутници и жадуват за компания. Самотата може да ги направи тревожни и стресирани, което да доведе до разрушително поведение като дъвчене и лай.

БигълСнимка: iStock

Обучение и социализация на Бигъла

Бигълите са социални същества по природа, така че е важно да започнете обучението и социализацията отрано. Целта е да изложите домашния си любимец на възможно най-много различни хора, животни и ситуации, така че да се научи да се справя с новите преживявания спокойно и уверено. Те са известни със своята ентусиазирана личност и любов към храната, така че започнете, като научите домашния си любимец на някои основни команди за подчинение. Щом поставите основите, можете да продължите с обучение за социализация. Това ще научи вашето куче как да взаимодейства с други хора и животни по безопасен и позитивен начин.

БигълСнимка: iStock

Съвети за безопасно съжителство между кучето и децата ви

Много семейства избират да си вземат Бигъл, защото те са нежни, любящи кучета, които се разбират добре с деца. Но дори и най-добре възпитаните домашни любимци могат да бъдат претоварени от постоянния шум и активност на по-малките палавници.

Поради тази причина е важно да отделите известно време, за да обучите кучето си да живее в хармония с най-малките членове на семейството ви. Едно от най-важните неща, които можете да направите, е да обясните и да следите как децата си взаимодействат с домашния ви любимец. Идеята е това да се случва с необходимото уважение и внимание. Малчуганите трябва да се научат как да галят нежно кучето и никога да не дърпат нито ушите, нито опашката му. Освен това, добре е да създадете безопасно пространство, където четириногото да може да се оттегли, когато има нужда от тишина и спокойствие. 

БигълСнимка: iStock

Разбират ли се Бигълите с по-малки деца?

Не е тайна, че кучетата и децата могат да станат най-добрите приятели. И Бигълите не правят изключение. Те са кротки и добродушни кучета, които са известни с търпението и толерантността си – две качества, които са особено полезни при взаимодействията с деца.

Въпреки това, всяко куче е различно, така че е важно да вземете предвид личността на вашия домашен любимец. Например, ако питомецът ви е плах или тревожен, той може да не понася дълго да стои в една стая с шумно, активно малко дете. И обратно, ако Бигълът ви е общителен и игрив, той може да се увлече в забавлението и това да доведе до случайно ухапване или събаряне. С малко търпение, разбиране и постоянно наблюдение не би трябвало да имате проблем да намерите правилния баланс за вашето семейство.

БигълСнимка: iStock

В какъв тип семейство Бигълите биха се вписали най-добре?

Има няколко неща, които е добре да имате предвид, ако обмисляте да добавите Бигъл към семейството си. На първо място, те са известни със своето любопитство и имат склонността да се скитат, ако не ги държите на повод или в добре оградена зона. И второ, Бигълите могат да са доста вокални, така че ако търсите по-тих домашен любимец, това може да не е вашата порода.

И така, Бигълите добри ли са децата? Отговорът е категорично да! Това са нежни, любящи кучета, които са чудесни спътници за семейства с наследници от всички възрасти. Разбира се, както при всяко куче, важно е да вземете предвид личността на животното и да наблюдавате взаимодействията му с малки деца. Но с малко търпение и разбиране не би трябвало да срещнете трудности със създаването на трайна връзка между вашия Бигъл и хлапетата.

БигълСнимка: iStock

 

Виж още