Ще познаете ли тези 10 кучета само по снимките им като кутрета?

кучета Снимка: iStock

Б роени часове остават до началото на уикенда, а леко меланхоличното есенно време навън извика у нас желание да ви отправим едно забавно предизвикателство! Защото всички имаме нужда да започнем почивните дни с малко добро настроение и усмивка, нали? А, лично по нашето скромно мнение, няма много неща на света, които да извикват толкова мили и позитивни чувства, както снимките на малки кученца. Прави сме, нали?

Преди да проверите сами дали можете да познаете кои са породите кучета, които сме селектирали за вас, само на база снимките им като кутрета, ще ви дадем няколко подсказки! Като начало – тези сладки топчици обич са сред най-популярните кучета в САЩ, според Американския киноложки клуб. А за да ви улесним максимално, сме посочили някои от отличителните черти на всяка порода. Е, време е да започваме!

  • Аз съм очарователен във всякакъв размер!

кучетаСнимка: iStock

Можете сами да изберете – черно, бяло или кафяво, но няма как да сбъркате в представителите на тази очарователна къдрава порода. Тези кучета можете да откриете в три размера: стандартен, мини и той. Подозираме, че популярността им е свързана с фактора „гушкане“, а като добавка меката козина на тези четириноги е и хипоалергенна. 

Dogsandcats.bg

Отговор:

кучетаСнимка: iStock

Пудел

  • Готов съм яростно да защитя семейството си

кучетаСнимка: iStock

Можем просто да кажем, че това кученце ще стане доста по-голямо, когато порасне. Ако се вгледате по-отблизо, то несъмнено ще познаете породата по издайнически черти като широка глава, бадемовидни очи и лъскава, черна козина с ясно изразени ръждиви петна по муцуната, лапите и гърдите. 

Отговор:

кучетаСнимка: iStock

Ротвайлер

  • Първенец съм по гушкане!

кучетаСнимка: iStock

Просто се вгледайте в тези големи, сладки кучешки очи и няма как да не се умилите! Това компактно малко кученце е идеално другарче за дрямка в скута и гушкане, а сред основните характеристики на породата е и копринената бяла козина, обикновено – средна на дължина, осеяна с червени, кестеняви или черни петна. Това четириного е идеалният компромис за любителите на котки и кучета. 

Отговор:

кучетаСнимка: iStock

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

  • Някои ме наричат „малък лъв“

кучетаСнимка: iStock

Това шикозно кученце има благороден произход и до днес днешен се отличава с леко игривата си арогантност. Въпреки дребните си размери, тези четириноги имат здраво и компактно тяло, а що се отнася до нрава им – те са неочаквано смели и не отстъпват по нищо на по-едрите си събратя!

Отговор:

кучетаСнимка: iStock

Ши Тцу

  • Аз съм всеобщ любимец в Англия

кучетаСнимка: iStock

Муцуна, осеяна с бръчки и едро, набито тяло – това са двете основни характеристики на тази порода. Популярни домашни любимци не само на Острова, но и по целия свят, те принадлежат към брахицефалното семейство, което значи, че имат склонност към проблеми с дишането и прегряване (през лятото). 

Отговор:

кучетаСнимка: iStock

Английски булдог

  • Когато помириша нещо интересно, ставам много гласовит!

кучeтаСнимка: iStock

Това кученце се отличава със специфичния си вой, който няма как да не привлече вниманието ви, където и да се намирате. Трудно ще ви бъде да подминете и големите му, изразителни очи, висящи уши и мило изражение, без да ви се прииска да го погушкате. Но не прекалявайте с милувките – в ДНК-то на тези четириноги е заложено да са ловци.

Отговор:

куче опашкаСнимка: iStock

Бигъл

  • Аз съм първото куче, изобразявано някога на пощенска марка

кучeтаСнимка: iStock

Това кученце веднага привлича вниманието с изключителния си външен вид. Още като кутре, то се отличава с широко лице и изсечени скули, типични за породата. В последствие те се допълват от стегнат гръден кош и атлетично, мускулесто телосложение. 

Фаворит на цялото семейство, това куче ще иска да се настани в скута ви за кратка дрямка, дори размерите му да не го позволяват, а ако имате време да поиграете с него – ще го направите най-щастливото същество на земята!

Отговор:

кучeтаСнимка: iStock

Лабрадор ретривър

  • Грумърът ми е на бързо набиране!

кучeтаСнимка: iStock

Деликатни кученца, които се отличават с големите си, изразителни очи. При тях посещенията при професионалист с цел поддържане на добрия външен вид са задължителни. Козинката им варира в гамата от черно до жълтокафяво, а теглото им позволява да ги носите из града със себе си – те не биха имали нищо против!

кучeтаСнимка: iStock

Отговор:

Йоркширски териер

  • Имам немски корени и обичам да копая

кучeтаСнимка: iStock

Тези улики (поне според нас) силно стесняват обхвата на потенциалните възможности, но нека все пак допълним – представителите на породата можете да откриете в два размера (стандартен и мини), а козината им може да е гладка или по-дълга. 

Леко заострената муцунка завършва тяло с широк гръден кош, по-дълго от височината на кучето.

Отговор:

кучeтаСнимка: iStock

Дакел

  • Може да ме объркате за малко конче!

кучeтаСнимка: iStock

Това кученце е огромно още като кутре и лесно може да се извиси над вас, когато се изправи на задните си крака. Въпреки внушителните си размери, които със сигурност извикват респект у непознати, нравът на тези четириноги е кротък и спокоен, а милият им, любвеобилен характер ги превръща в любимци на цялото семейство. 

Отговор:

кучeтаСнимка: iStock

Немски дог

Виж още