3 играчки за котки „направи си сам“, които да изработите от ролки тоалетна хартия

котешки играчки Снимка: iStock

П овечето собственици на котки знаят, че "голата" ролка тоалетна хартия може сама по себе си да бъде котешка играчка. Независимо дали мяукащият ви приятел я третира като футболна топка, играчка за дъвчене или чесане, скромната ролка от тоалетна хартия е върховна! Забавлението обаче не трябва да спира с основната форма на ролката тоалетна хартия. Подобно на покемон, който харесва коте, това картонено чудо може да се превърне във всякакви котешки играчки. Въпреки че пазарът е пълен с първокласни готови играчки за котки, понякога може да е забавно да си направите сам. В тази статия ще ви дадем идеи как да изработите три различни вида котешки играчки с помощта на ролка от тоалетна хартия.

 1. Играчки, които да оформите сами

котешки играчкиСнимка: thesamanthashow.com

Нека започнем с най-простата играчка за котки, вдъхновена от тоалетна ролка. Всъщност всичко, от което се нуждаете, за да създадете този подарък, са няколко празни тоалетни ролки, химикалка и ножици. Можете да започнете, нарисувате с химикалка съответните форми, в които ще започнете да режете рулото - може да направите ресни с различна дебелина, да оформите топчета или да изобретите фунийки. Каквото и да измислите, убедете се, че играчката е безопасна за вашата котка и няма опасно лепило, телбот или друго.

Такава дрънкулка не само ще забавлява котката ви, но и ще я поддържа мобилна. Подвижното коте е здраво коте, така че котешки играчки като тази могат да помогнат на котките, които обичат да се излежават по-дълго да отслабнат.

Dogsandcats.bg

 2. Сандък със съкровища

котешка играчка от тоалетна хартияСнимка: madpaws.com

Този домашно изработен комплект за игра ще тества фокуса, уменията за решаване на пъзели и рефлексите на вашата котка. Нещо повече, ще ги възнагради за усилията им с вкусно лакомство! Ще ви трябва следното:

  • Лепкава лента
  • Половин дузина тоалетни ролки
  • Цветно парче картон
  • Пакет лакомства за котки

За да започнете, залепете шестте ролки тоалетна хартия заедно във формация две по три. След това залепете листа картон от едната страна на редицата ролки тоалетна хартия. Като поставите картонения лист на пода, ще можете да пуснете лакомства в откритата страна на ролките тоалетна хартия. След като всяко от шестте рула носи няколко лакомства, опрете сандъка със съкровището настрани до стената. Преди да се усетите, вашето коте ще бръкне във всяка от дупките, опитвайки се да вземе своята вкусна награда! Докато сандъкът със съкровища все още крие лакомства, вашата котка ще продължи да си играе с него.

3. Играчки за котки от сламки и рула тоалетна хартия

котешка играчка от тоалетна хартияСнимка: thesamanthashow.com

Друга невероятна играчка, която ще забавлява вашето коте е повече от лесна за изработване! Просто вземете ножицата и направете дупки в рулото, а през тях прокарайте сламки. По принцип сламките са прекалено дълги, за да бъдат опасни за мяукащите животни, но въпреки това следете докато котката ви играе с играчката или я изваждайте само когато и вие сте наоколо. Не е изключено мяукащият спътник да накъса сламката на малки парчета и да погълне някое.

Хубавото на гальовните животни е, че могат да играят с различни предмети у дома, които иначе ще изхвърлим. Затова не бързайте да хвърляте ролките си от тоалетната хартия. Дори и да не изработите играчки с тях, те сами по себе си са чудесна играчка за гальовни животни. Разбира се, ако имате желание и време - защо не опитате да изработите някоя от играчките, за които ви дадохме инструкции? Бъдете сигурни, че мяукащият приятел ще бъде повече от доволен да поиграе, а след това да получи вкусно лакомство!

котешки играчкиСнимка: iStock

Виж още