3 предмета, които ще подобрят ежедневието на вас и на котката ви

автоматична хранилка за котки Снимка: iStock

К огато става въпрос за доброто състояние на домашната котка, вниманието и обичта са съществени за нейното здраве и щастие. Въпреки това е от решаващо значение да разполагате и с подходящите аксесоари. В края на краищата, правилните продукти ще ви позволят да дадете на вашата котка подкрепата, от която се нуждае, за да живее по най-добрия начин.

1. Автоматична хранилка за котки

Храненето на котката е много важна задача за собствениците на домашен любимец. Разбира се, е очарователно да видите как очите на котката светват, когато приготвяте храната им. Но да координирате редовното хранене в натоварения си график не е толкова забавно.

В най-натоварените ви дни да намерите време да нахраните котката си може да се окаже кошмар. Проблемът се усложнява, ако храните котката си повече от веднъж на ден или не прекарвате деня вкъщи.

автоматична хранилка за коткиСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Най-лошото е, че вашата котка ще бъде тази, която ще се справи с последствията от закъснялото хранене. Освен че ще бъде гладна, тя може да стане раздразнителна или нервна. Може дори да се почувстват разочаровани, въпреки че това не е по ваша вина. Поради тези причини автоматичната  хранилка за котки може да улесни вас и да направи мъркащия приятел щастлив.

Интелигентно проектираните автоматични хранилки за котки автоматизират процеса на хранене на котките, като дозират храната им в определени часове всеки ден. Най-добрите от тях ви позволяват да задавате не само кога да се доставя храната, но и колко храна да се доставя. Този гениален продукт прави храненето лесно както за вас, така и за вашата котка!

2. Успокояващи продукти с феромони

автоматична хранилка за коткиСнимка: iStock

Само защото повечето от дните на мъркащите приятели преминават в блаженство, това не означава, че от време на време не са стресирани или неспокойни. Има много причини, поради които котката ви може да прояви симптоми на стрес или тревожност. Тревожност от раздяла, тревожност при пътуване и стрес от силни шумове са само няколко примера.

Никой не иска да вижда своята котка в такова състояние. Особено като се има предвид, че тези емоции могат да доведат до множество негативни прояви, като агресивно поведение, избягване на тоалетната и намаляване на физическата активност. Ето защо е жизненоважно този проблем да се отстрани в зародиш.

Въведете успокояващи средства за котките - продукти с феромони или котешка мента (стига да действа благоприятно на мяукащия приятел)

3. Хубави драскалки

автоматична хранилка за коткиСнимка: iStock

Ако има едно нещо, което е сигурно, вашата котка обича да драска. Това е нормално и естествено поведение за гальовните животни и със сигурност не може да го спрете, а и не трябва. По-скоро е съществено да осигурите на котката си подходящите места за това. 

Поради тази причина - инвестирането в различни видове драскалки, които да поставите в дома си - ще намали драскането по мебелите, а в същото време ще направи гальовния домашен любимец щастлив, когато ги използва.

Мяукащите животни не изискват твърде много, но това не означава, че трябва да ги оставим на произвола на съдбата. Някои прости на пръв поглед котешки аксесоари могат да направят живота по-лесен както за нас, така и за тях!

Виж още